Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Boveteplättar med Smetana, löjrom, rödlök, dill och citron

Recept på boveteplättar med löjrom smetana och Pol Roger brut réserve

 

Ingredienser


Det här behövs till 4 personer:

3 dl mjölk

1 paket jäst, (50 g)

2 dl bovetemjöl

1 dl vetemjöl

2 st ägg

1 nypa salt

50 gram smör

Till servering

1 burk löjrom eller annan rom

1 burk Smetana

1 st rödlök

1 st citron

 

Gör så här


  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen smält.
  2. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt i mjölblandningen.
  3. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter.
  4. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och äggvitor i den jästa smeten.
  5. Grädda i plättjärn på medelvärme. Vänd och grädda också andra sidan. Servera direkt med löjrom, en klick Smetana, finhackad lök, dill och citron.

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.