Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
White Guide
In English En français

Småplock-Tips till Alegria Manzanilla

Så gott och så enkelt! Inled middagen med ett glas väl kyld Alegria Manzanilla tillsammans med småplock så som oliver, salta mandlar, lufttorkad skinka och ost.

Tips på små-plock! Chark, oliver och ostar. Vintips är Alegria Manzanilla

 

Smakrik hårdost i tjocka skivor


Förslag på goda ostar:

  • Manchego, Spanien, fårmjölk
  • Gruyere, Schweiz, komjölk
  • Appenzeller, Schweiz, komjölk
  • Grana Padano, Italien, komjölk
  • Parmigiano Reggiano, Italien, komjölk
  • Pecorino Sardo, Italien, fårmjölk

Räkna med att det går åt cirka 50 gram ost per person när du servera osten tillsammans med annat småplock.

Ost ska serveras rumstempererad. Då har den rätt smak och arom. Tag ut dem ur kylskåpet i god tid men lägg inte upp osten för tidigt utan skydd.

 

Oliver


Använd oliver med kärnor, de smakar mer och bättre än urkärnade oliver. Ställ fram ett litet fat där gästerna kan lägga kärnorna.

 

Lufttorkad skinka


Välj gärna en spansk skinka, skivorna ska vara lövtunna och rumstempererade. Det finns tre typer av spanska skinka:

Den minst exlusiva varianten heter ‘jamón serrano’. Den kommer från vanliga vita grisar uppfödda på korndiet och lagras via lufttorkning i ungefär ett år. Den har en varm, mild smak.

Nästa typ är ‘jamón ibérico‘. Den kommer från svarta iberiska grisar som uppfötts på korn. Den har en rikare, djupare smak än serranoskinkan. Lagringstiden varierar från ett år och uppåt, beroende på skinkans storlek.

Den allra finaste skinkan heter ‘jamón ibérico de bellota‘. De svarta iberiska grisarna rör sig fritt i de vidsträckta spanska ekskogarna, där de obehindrat får kalasa på ekollon och bär. Den har en intensiv, komplex och nyanserad smak, och köttet är utsökt marmorerat.

 

Rostade salta mandlar


Ett knaprigt och gott tilltugg till Alegria Manzanilla.

Ingredienser


2 dl vatten

4 tsk salt

200 g oskalad sötmandel

Gör så här


  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen.

  3. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen.

Alegria Manzanilla till charkbrickan!

Alegria Manzanilla

Alegria Manzanilla

Art nr: 837902

59:-

Volymen är 375ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.