Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
White Guide
In English En français

Grillade revbensspjäll och sojadipp från Myllymäki med Irony Pinot Noir

Sojadipp från Tommy Myllymäki till grillade revbensspjäll

Ingredienser


Det här behövs till 4 portioner:

 

Revbensspjäll

2 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
svartpeppar
Myllymäkis sojasås (se recept nedan)

 

Sojadipp från Myllymäki

1 1/2 dl japansk soja
5 tsk ättiksprit, 12 %
4 tsk sesamolja
1 chili, finskuren med kärnor
1 vitlöksklyfta, finskivad
3 tsk sesamfrön, rostade

 

Sojadipp från Tommy Myllymäki till grillade revbensspjäll

Sojadipp från Tommy Myllymäki till grillade revbensspjäll. En väldigt enkel sås, svensk men ändå lite asiatisk. Använd den till att pensla på kött före grillning eller till revbensspjäll. Den är dessutom väldigt god att dippa dumplings i.

Gör så här


  1. Gnid in revbensspjällen med salt och peppar. Lägg dem på en långpanna.
  2. Stek dem möra i ung i 30–40 min, på 150 grader.
  3. Blanda ingredienserna till soja-marinaden i en bunke (se recept ovan). Ta undan några msk marinad att ha till pensling samt några msk till serveringen.
  4. Skär revbensspjällen i lagom bitar och lägg i bunken med marinad.
  5. Blanda revbenen försiktigt (så de inte ramlar sönder) med marinaden och låt de gärna marinera några minuter – helst någon timme eller över natten. De går också bra att grilla direkt men hit kan alltså revbenen förberedas och förvaras i kylen.
  6. Grilla revbenen på het grill innan servering så att de får fin yta runt om, 3-4 minuter på varje sida.
  7. Servera revbensspjällen varma, ringla över marinaden som sås. Passande tillbehör är coleslaw, majskolvar och ugnstekta potatisklyftor.

 

 

Att dricka till detta recept

irony_monterey

Irony Pinot Noir

Art nr: 669401

149:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.