Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
White Guide
In English En français

Grön grillning och vinet till – Gemtree Bloodstone Shiraz

Ett par av våra receptfavoriter för den gröna grillningen hittar du här. Självklart tipsar vi också om ett gott ekovin att servera till.

Inspireras av ett par av våra härliga vegorecept, bjud in ett par vänner och tänd grillen! Självklart tipsar vi om ett ekologiskt och veganskt vin som passar perfekt att servera till.

Potatis med linser & vitlöksgrillade champinjoner

En enkel och krämig potatissallad med vitlöksdoftande champinjoner, helt enkelt riktigt god sommarmat.

Potatis med linser & vitlöksgrillade champinjoner


Ingredienser

CHAMPINJONER
200 gchampinjoner
1 dlrapsolja
1 tsklönnsirap
3 vitlöksklyftor, finhackade

POTATISSALLAD
1 kgfärskpotatis, kokt och kall
2 dlvegansk majonnäs
2 dlkokta gröna linser
1 knippefärsk timjan
1 mskrivet citronzest
1 rödlök, strimlad
havssalt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Trä champinjonerna på ett spett. Blanda rapsolja, vitlök, lönnsirap samt en nypa salt.

Pensla champinjonerna med vitlöksoljan och lägg dem på grillen.

Dela potatisen i mindre bitar. Blanda ner majonnäs, linser, hackad timjan, citronzest, rödlök, salt och peppar.

Servera potatissalladen med svampspett.

 

 

Auberginekaviar med stekbröd

En av de godaste sakerna du kan lägga på grillgallret tycker vi är stekbröd. Detta supersnabba bröd görs på bakpulver istället för jäst, och blir därför klart på ett nafs! Auberginekaviar kallas också fattigmanskaviar, detta tack vare auberginens små frön som gett upphov till namnet.

Auberginekaviar med stekbröd

2 PORT  /  35 MIN
Ugnsbaka auberginen tills den kollapsar och rör sedan ihop med kryddor och annat. Resultatet blir en salt och rökig röra som passar utmärkt till grillade grönsaker, på en buffé eller som pålägg på en macka.

Ingredienser

STEKBRÖD
4 ½ dlvetemjöl
2 tskbakpulver
1 tsksalt
3 mskolivolja
2 dlväxtbaserad
yoghurt
sesamfrön

AUBERGINEKAVIAR
2 auberginer
½ citron, bara juicen
1 vitlöksklyfta
1 litet knippefärsk persilja
svartpeppar
salt

GÖR SÅ HÄR
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olivolja och yoghurt i den torra bland­ningen. Knåda till en slät deg, dela upp den i ett par ­tre bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha, och platta ut.

Pensla med olivolja och strö över sesamfrön. Grilla bröden på grillen (eller stek i en stekpanna) tills de fluffat upp sig och är gyllenbruna.

Lägg auberginen på grillgallret medan elden fortfarande brinner. Låt ligga tills aubergi­nen är helt mjuk rakt igenom och kollapsar. Skala av det brända skalet, gröp ur köttet med en sked och hacka det tillsammans med citron, vitlök, persilja, peppar och salt.

Servera aubergineröran med brödet.

 

Grillad gemsallad med senapsglaze

Grillad gemsallad med senapsglaze

Sallad på grillen är något av det bästa vi vet. Vi dressar den med lite senapsglaze och grillar till gudomlighet. Gemsallad går även under namnet hjärtsallad om du har svårt att hitta den på butikshyllan.

Ingredienser

3 stgemsalladshuvuden
2 tskskånsk senap
1 tsklönnsirap
1 mskrapsolja
1 vitlöksklyfta, pressad
havssalt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Blanda senap, lönnsirap, rapsolja, vitlök, salt och peppar i en skål. Dela salladshuvudena på mitten.

Pensla på glazen och grilla i ett par minuter på varje sida, salladen ska fortfarande vara krispig inuti.

 

Recepten är hämtade från Vegourmet.se

 

Vintips till den gröna grillningen.

Det perfekta grillvinet! Ekologiska Bloodstone Shiraz från Gemtree i Australien rekommenderas som det perfekta grillvinet i senaste numret av Lantliv Mat & Vin:

”häftigt med generöst fruktig smak med toner av peppar, mynta och vanilj”.

 

Gemtree Bloodstore Shiraz är ett fruktigt, smakrikt och friskt vin som passar underbart bra till den gröna grillningen. Du hittar vinet i Systembolagets ordinarie sortiment. Det går även att beställa här under.

 

 

Gemtree Bloodstone Shiraz

Bloodstone Shiraz

Bloodstone Shiraz

Art nr: 208301

125:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.