Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

En hälsning från Pierre Fabre – vinmakare på Château Mont-Redon i Châteauneuf du Pape

2017 kommer att ge en liten skörd, såväl här som i övriga Europa. Men här i Châteauneuf-du-Pape beror det inte på frost eller hagel, utan på coulure (misslyckad blomning). Så vi förväntar oss druvor av hög kvalitet med enormt koncentrerad frukt.

 

Vi började skörda de vita druvorna den 16 augusti – tidigare än alla i distriktet – men vi gjorde det för att behålla den naturliga syran i druvorna. Tidigaste skörden någonsin var 2003 då vi började den 11 augusti.

 

Idag har vi plockat nästan allt i Lirac, utom lite sen mourvèdre och grenache. Idag har våra portugisiska skördearbetare börjat plocka syrah här i Châteauneuf och vi räknar med att börja plocka grenache på onsdag den 6 september.

 

En hälsning från Pierre Fabre - vinmakare på Château Mont-Redon i Châteauneuf du Pape

 

Min strategi den här årgången blir att jäsa olika druvsorter tillsammans eftersom allt verkar mogna ungefär samtidigt. När man kan jäsa druvor ihop ökar komplexiteten i vinerna. Senast det var möjligt var 2012. Eftersom koncentrationen i frukten är fantastisk får jag inrikta mig på att behålla finessen och balansen i vinerna.

 

Med förmånliga väderprognoser i ytterligare 14 dagar ser 2017 ut som det perfekta året. Vi får återkomma efter jäsningarna – men, vem vet, kanske har vi en ny 1961:a på gång?!


Pierre Fabre
Vinmakare på Château Mont-Redon

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.