Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Delas skörderapport!

Delas skörderapport!

2003 sa meteorologerna att vi kunde förvänta oss fler varma årgångar framöver. 2017 är utan tvivel en sådan årgång. Allt sedan den tidiga knoppningen p.g.a. den varma våren, fram till skörd hade vinstockarna en mycket behaglig årgång i hela Rhônedalen. Växtkraften i slutet av maj och början av juni slog odlarna med häpnad. Våra vingårdsarbetare fokuserade på att ta tillvara på den spirande växtligheten och behövde aldrig oroa sig för sjukdomar – det var inga i år.

 

Den kraftiga växtligheten gjorde dock att en del druvor blev oerhört små, vilket kommer att leda till en liten (ibland bara hälften så stor), men mycket koncentrerad skörd.

 

Skörden blev tidig och mycket lovande. Vi på Delas följer varenda vinfält så gott som dagligen, så druvorna kunde skördas i rätt tid och de första intrycken av 2017 är mycket lovande.

 

Vi har fått ren, koncentrerad och komplex must med fantastiskt fin strävhet och ett färgdjup som imponerar, så vi anser redan att 2017 kommer att ge oss utomordentliga viner.

 

 


Jacques Grange
Vinmakare

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.