Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
White Guide
In English En français

Fish and chips med dipp på gröna ärtor

Bjud på en klassiker i helgen, fish & chips! 

Recept på fish and chips. Vintips Mont-Redon cotes-du-rhone blanc

 

Ingredienser


FISK:

600 g torskrygg

1 dl vetemjöl

3 ägg

4 dl pankoströbröd

 

DIPP PÅ ÄRTOR MED VITLÖK OCH CITRON:

200 g små frysta ärtor, tinade

250g 34% crème fraîche

3 msk majonäs

1 citron

1/2 vitlöksklyfta

Salt

 

POTATIS:

600 g fast potatis

Salt, olivolja

 

Recept på fish and chips. Vintips Mont-Redon cotes-du-rhone blanc

 

Gör så här


POTATIS:

Skär potatisen som pommes. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

 

DIPP PÅ ÄRTOR MED VITLÖK OCH CITRON:

Låt ärtorna tina, mosa dem och blanda crème fraîche, majonäs, och pressad vitlök. Smaka av med citron och salt.

 

FISK:

Dela fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, ägg och sist panko. Fritera i olja till 180 grader i ca 3 minuter tills fisken blir krispig och gyllenbrun. Smaka av med salt.

 

Hitta vinet i din butik

 

Att dricka till måltiden

Cotes-du-Rhone Reserve Blanc

Cotes-du-Rhone Reserve Blanc

Art nr: 281301

110:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.