Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Rostad het pumpasoppa

het_pumpa_soppa

Mustig och vacker soppa med sting av chili. När pumpan och löken rostas får de en djupare och kraftigare smak.

Ingredienser


För 4 personer behövs:

1 butternutpumpa à 1 kg

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet

 

1 tsk salt

5 dl vatten

2 msk grönsaksfond

2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili

1½ msk citronsaft

 

Topping:

400 g svarta bönor

2 dl Arla® gräddfil

Gör så här


  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skär bort skalet. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör&rapsolja. Strö över hälften av saltet.
  2. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond och crème fraiche. Koka upp och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften.
  3. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock. Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick gräddfil. Servera med bröd.

     

    Receptet är hämtat från Arla.

Passar till detta recept

Black Stallion Napa Valley Chardonnay

Black Stallion Napa Valley Chardonnay

Art nr: 7536001

199:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.