Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Gyllene glaset till Delas

gyllene_glaset_2017_delas

9/11 fick vinhuset Delas ta emot det Gyllene Glaset – Sveriges kanske allra finaste vinpris, utdelat av tidningen Allt om Mat, vars vinprovare provar igenom hela det svenska vinsortimentet och därefter i princip bestämmer sig för vilket vinhus som levererat de viner som gett mest kvalitet för pengarna.


Så här lyder motiveringen:

”För att under många år ha försett den svenska marknaden med välgjorda, prisvärda och ursprungstypiska viner från såväl norra som södra Rhônedalen.”
– Magnus Waern Allt om Mat (vinprovargruppen)

 

Delas exportchef Hervé Robert var på plats för att ta emot priset tillsammans med Johanna Ekbrant från som är produktchef för Delas på Ward Wines.

Gyllene Glaset har delats ut sedan 80-talet och sedan dess har ett flertal mycket renommerade producenter fått ta emot priset. Till denna illustra skara sällar sig nu också Delas, ett vinhus baserat i norra Rhônedalen, där syrah är den dominerande druvan.


Det är främst två viner som prisats och fått fyndstämpel i Allt om mat:

Cotes-du-Rhone Saint-Esprit

 

 

71832 Delas Saint-Esprit Côtes-du-Rhône 2015, 99 kr

Fräscha mörka skogsbär i enkel, rak och chosefri stil. Fint drag i syran.

 

 

 

 

Crozes Hermitage Les Launes

 

 

2861 Delas Les Launes Crozes-Hermitage 2014, 155 kr

Saftigt, kryddigt och friskt med svartpeppar och lite örter.

 

 

 

 

gyllene-glaset

 

Saint Esprit Côtes-du-Rhône 2015 är en lite annorlunda Côtes-du-Rhône eftersom den till skillnad från de flesta andra viner av denna typ, innehåller mer syrah än grenache, druvan från södra Rhônedalen som vanligtvis brukar dominera den här typen av viner.

Les Launes Crozes-Hermitage 2014 är ett vin som helt och fullt bygger på syrah-druvan och som vi anser ger ett av de renaste och klaraste avtrycken av denna hyllade druva. Vill man ha koll på vad syrah smakar så är det  Les Launes Crozes-Hermitage man ska prova.

Delas gör en hel del dyrare viner från de bästa lägena i norra Rhônedalen också – viner som vanligtvis brukar få lovord av de svenska vinskribenterna.

En av hemligheterna bakom Delas framgångar är förstås ambitionen att åstadkomma kvalitet i varje led av produktionen, från själva odlandet till hur man tar hand om vinet fram till buteljeringen.

Här är vinmakaren Jacques Grange en av de viktigaste personerna. Han är uppväxt i Bourgogne, har tagit sin examen i Dijon och behandlar vingårdarna i norra Rhônedalen som om de vore de berömda vingårdarna i Bourgogne. Skillnaden är ju druvsorten och jorden, inte möjligheten att skapa kvalité och särprägel. 

Hans minutiösa arbete ger viner som har stor och ren kvalitet och personlighet. 

På Ward Wines har vi arbetat i decennier med Delas och alltid varit lika övertygade om husets stora potential och inriktining på kvalitet – oavsett prisläge. Vi är förstås enormt glada för att Delas nu fått detta fina pris.

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.