Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
White Guide
In English En français

Halstrad pilgrimsmussla på fars dag

halstrad_pilgrimsmussla

Halstrad pilgrimsmussla i sitt skal, mandelpotatiskräm, forellrom, gurka och citronette

Ingredienser


För 4 personer behövs:

4 färska pilgrimsmusslor i skal

0,3 gurka, skalad och urkärnad och tärnad

1 salladslök strimlad

2 msk skuren gräslök

1 hg forellrom

Juice av en halv citron

0,5  dl olivolja

2 stora mandelpotatisar, skalad och skuren i mindre bitar

2 dl grädde

2 msk smör

 

Gör så här


  1. Skär loss pilgrimsmusslan från skalet. Ta bort romsäcken och muskelfästet. Skölj i kallt vatten och låt torka på ren handduk.
  2. Koka mandelpotatisen mjuk i grädde. Mixa slätt i kannmixer eller med stavmixer med grädden och smöret. Smaka av med salt.
  3. Blanda gurka, forellrom, salladslök och örter med citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halstra pilgrimsmusslan i het panna med lite olja och salt tills den får fin färg. Se till att den har kvar lite rå kärna.
  5. Lägg upp som på bilden och garnera med tunt hyvlad friterad mandelpotatis.

Passande dryck till måltiden

Pol Roger Brut Reserve

Pol Roger Brut Réserve

Art nr: 754901

415:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.