Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

GULD till Black Stallion Estate Winery på IWSC-galan 2017!

black-stallion-napa


Den årliga IWSC-galan (International Wine & Spirits Competition) i London är nu förbi.

Black Stallion Estate Winery har blivit utsedd till “USAs bästa vinproducent 2017” av IWSC, International Wine & Spirit Competition.

I år är det det 48:e året som IWSC delar ut sina högt rankade priser. De är kända för sina strikta regler och för sin bedömnings-process. Runt 400 internationella vinkännare från över 30 olika länder provar de inskickade proverna under en period av sju månader, och betygssätter vinerna i deras respektive klass.

 

Black Stallion Napa Chardonnay

Black Stallion Napa Chardonnay kommer från USA:s främsta vindistrikt Napa Valley i Kalifornien. En vinregion som gjort sig ett världsnamn inte minst för sina chardonnayviner. Black Stallion är en perfekt representant för den nya generationen av dessa ekfatslagrade viner: Vinet, gjort på hundra procent chardonnay, har efter jäsningen lagrats tio månader på nya franska ekfat, vilket ger den fylliga och komplexa karaktären av nötter och rostat bröd. Det i kombination med chardonnaydruvans typiska generösa tropiska fruktighet och friska syra ger ett vin med intressant komplexitet och perfekt balans.

Chardonnay från Napa var enormt populärt på 90-talet, men skyhöga priser och överanvändning av ekfat gjorde vinet mindre populärt bland vinkännarna. Idag är vinerna mer eleganta och nu blåser verkligen trendvindarna de här vinernas väg.

Black Stallion Chardonnay är ett vin som tack vare att det har både fräsch frukt, medelhög syra och rostade toner från fatlagring är ett prima allroundvin som gifter sig fint med en stor variation av mat, gärna med viss kryddhetta. Servera exempelvis till en teriyakikryddad lax, grillad scampi, halstrad tonfisk med chili och avokado eller barbequeribs med majskolvar. Även en enkel bricka med kallskuren chark och ost är en perfekt kombination.

 

USA Wine Producer Of The Year Trophy 2017

• USA Wine Producer Of The Year Trophy 2017 Black Stallion Winery Estate

Black Stallion Estate Winery

 

 

Black Stallion

 

Beställ Black Stallion Napa Valley Chardonnay här

Black Stallion Napa Valley Chardonnay

Black Stallion Napa Valley Chardonnay

Art nr: 7536001

199:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.