Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Nobla viner

nobla-viner

Nobelbanketten är något av festernas fest där viner från Ward Wines har serverats vid inte mindre än tre tillfällen.

Senast var det 2015 när gästerna serverades Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape 2010 till glödbakad kalv med svamp, rotselleri och äpple. Mont-Redon Châteauneuf-du Pape kommer från södra Rhônedalen och är ett kryddigt vin som bygger på druvan grenache men som balanseras av ytterligare ett tiotal tillåtna druvsorter.

Vid Nobelbanketten 2013 serverades viner från våra producenter till både huvudrätten och desserten. Huvudrätten som var en havskräftfylld piggvarskupol matchades med det röda vinet Château L’Hospitalet 2011 från Gérard Bertrand. Även det är ett vin med druvan grenache som bas och som passade perfekt till piggvaren.

Desserten kreerades av Conrad Tyrsén och Ted Johansson från Dessert & Choklad Stockholm och bestod av choklad, nougat, salt karamell och havtorn. Till denna smakexplosion serverades Nivole Moscato d’Asti 2011 från Michele Chiarlo i Piemonte.

I samband med att Barack Obama tog emot fredspriset i Oslo 2009 serverades Trimbach Cuvee Frederic Emile 2004 vid den efterföljande banketten.

Vi är förstås mycket stola över att våra producenters viner serverats till så många prominenta gäster och vi ser fram emot årets fest den 10 december.

 

Nobelbanketten 2015
Glödbakad kalv svept i svamp, rotselleri och äpple
samt rostad sellerijuice, serveras med potatispithiviers

Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape Rouge 2010

  

Nobelbanketten 2013

Havskräftfylld piggvarskupol, tartelett med havskräfta på ostcrème och spenatbädd,
spetskålsterrine, havskräftsås och mandelpotatispuré

Château l’Hospitalet La Reserve Rouge 2011
Coteaux du Languedoc la Clape

 

Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion

Nivole Moscato d’Asti 2012
Michele Chiarlo

 

Fredsprisbanketten i Oslo 2009

Trimbach Cuvee Frederic Emile 2004, Alsace

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.