Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Högrevsburgare från Tommy Myllymäki

Högrevsburgare från Tommy Myllymäki

Jag tycker det funkar bäst att köpa högrev med hög fetthalt som man maler en gång, det blir lite mer naturligt än att tillsätta fett vid malning. Antingen ber du charken mala en gång, eller så maler du köttet hemma själv på medelgrov inställning. Det viktigaste är att få till en rejäl grill- eller stekyta och därför ska hamburgare inte göras för tjocka.

Vill du ha mycket kött, kör hellre på två tunna burgare istället för en tjock.

Receptet är hämtat ur boken Kött/Vilt/Fågel av Tommy Myllymäki.

Ingredienser


600 g högrev med så hög fetthalt som möjligt

8 skivor cheddar eller annan smältost

8 baconskivor

1 gul lök, skivad

4 burgarbröd

matolja till stekning

salt och nymald svartpeppar

Gör så här


Forma 4 burgare av färsen. Grilla burgarna, alternativt stek dem i gjutjärnspanna på hög värme utan fett så de får mycket stekyta till medium-medium rare. Jag gillar inte rare i burgare, de får då lätt samma konsistens som brödet. Det blir mycket godare burgare när köttet har satt sig lite.

Stek baconet knaprigt. Stek löken i olja på hög värme så den blir brynt. Det är ok med lite tuggmotstånd kvar i löken.

Stek snittytorna på brödet så de får en frasig yta.

Montera burgarna.

 

Passar till detta recept

Bloodstone Shiraz

Bloodstone Shiraz

Art nr: 208301

125:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.