Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Ångade havskräftor med dill- och vitlöksolja samt tomat

 

Förrätt till nyår


Ingredienser 4 personer:

  • 12 st havskräftor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 citron
  • 50 g dill
  • 10 st cocktailtomater
  • 1 st shalottenlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Salt

Beredning:
Klyv havskräftorna och tag ur magsäcken som sitter längst upp i skallen på kräftan. Lägg kräfthalvorna på en ugnsplåt. Salta på kräftorna. Ånga kräftorna i ångugn på 100 grader i ca 5 minuter.

Värm oljan i en kastrull. Tillsätt hackad lök och vitlök, hackad dill, rivet citronskal och saften av en halv citron. Salta. Mixa oljan med en stavmixer.

Stek hastigt skurna bitar av tomat i lite olja. Salta.

Arrangera kräftorna på ett stort fat. Skeda upp den varma dill- och vitlöksolj

an på kräftorna. Garnera med dillvippor och stekta små tomatbitar. Servera gärna kräftorna med nybakat rostat bröd.

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.