Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

White Guide
In English En français

Piggvar med  kapris, pepparrot och rödbetor

PIGGVAR MED KAPRIS, PEPPARROT OCH RÖDBETOR

Varmrätt till nyår


Piggvar med  kapris, pepparrot och rödbetor

Ingredienser 4-6 personer:

  • 4-6 st piggvarbitar med ben och skinn á 240 g
  • 600 g rödbetor
  • 2 st rödlökar
  • 50 g pepparrot
  • 30 g persilja
  • 150 g osaltat smör
  • Salt

Beredning:
Koka rödbetorna med skal till de är mjuka. Det tar ca 40 minuter. Skala och skär betorna i klyftor. Skala och klyfta rödlöken.

Stek piggvaren i lite smör på båda sidor. Ugnsbaka sedan piggvaren på 140 grader i ca 15 minuter. Salta fisken ordentligt.

Lägg smöret i en kastrull och bryn det tills det blir ljusbrunt och får en nötaktig doft. Sila bort alla små partiklar.

Fräs ihop lök, rödbetor och kapris. Salta.

Arrangera rödbetor, lök och kapris runt om piggvarsbitarna på ett fat. Riv över pepparrot och strö över hackad persilja. Servera med varmt brynt smör som var och en häller på sin portion.

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.