Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

Bocuse-Dor
In English En français

Vanilj och bittermandel cremé brulée med enkel bärkompott

Creme brulé, desset till nyår

Dessert till nyår


Vanilj och bittermandel cremé brulée med enkel bärkompott (8 port.):

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 70g socker
  • 1/2 st. vaniljstång
  • 6 st äggulor
  • Bittermandelsolja


Cremé brulée

Värm mjölken och grädden tillsätt vaniljen. Blanda sockret med 1 msk vatten. Smält det därefter så att det nästan blir gyllenbrunt. Slå över grädd/mjölken  och vispa runt. När ni tillsätter grädd/mjölken så stelnar sockret till men det är bara att röra ut tills det har smält. Slå smeten över äggulorna under kraftig vispning. Tillsätt bittermandeloljan ca 2 droppar. Baka av i små koppar  t ex kaffekoppar. Sätt ner kaffekopparna i en braspanna och fyll upp med vatten till hälften. Plasta noggrant och baka av i ugn på 120 grader i ca 20 -30 minuter. Serveras stående på sina undertallrikar.

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.