Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Örtkryddade köttbullar med pasta, parmesan och basilikagremolata

Örtkryddade köttbullar med pasta, parmesan och basilikagremolata. Vintips: Château L’Hospitalet La Réserve Rouge

En pastarätt som aldrig blir fel – köttbullar med härlig basilikagremolata och riven parmesan. Enkelt men gott, funkar lika bra till helgen som till vardags! Servera gärna tillsammans med ett glas Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Rouge.

Ingredienser


Det här behövs till 4  personer:

Köttbullar

500g nötfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 knippe persilja
100g ströbröd
Salt och peppar
200g parmesan
4 portioner spagetti

Basilikagremolata

1 kruka basilika
2st vitklöksklyftor
0,5dl pinjenötter
1st citron
5msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här


  1. Blanda nötfärsen med ägget, pressad vitlök, 0,5 dl finhackad persilja, 0,5 dl riven parmesan och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar, gärna en större version än vanligt. Stek i panna tills de får fin färg.
  2. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Basilikagremolata: Mixa alla ingredienserna utan oljan, späd försiktig med oljan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

 

 

Vin till pastan

Cotes du Rhone Reserve Rouge

Côtes du Rhône Réserve Rouge

Art nr: 546101

115:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.