Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

White Guide
In English En français

Chokladfondant med glass och bär

Nivole passar till nästan allt i dessertväg – även choklads, som ju är kärlekens extra krydda. Det är inte lätt att göra en chokladfondant, men det är värt besväret.

 

Ingredienser


2 personer

2 st ramekinskålar (liten ugnfast form eller skål)

smör och mjöl till skålarna

100 g mörk choklad, 60-70 procent kakao, hackad

60 g smör

1 ägg

1 äggula

1 dl florsocker

1,5 msk mjöl

kakaopulver

 

Gör så här


  1. Värm ugnen till 200 grader och smörj fyra stycken ramekinskålar (cirka 175 ml) med smör och pudra med mjöl.
  2. Smält chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna.
  3. Vispa ihop ägg och äggulor med florsocker så att det blir vitt och skummande. Vik in choklad-smörblandningen, sikta ner mjölet och blanda väl. Häll blandningen i ramekinskålar och grädda i cirka 15 minuter.
  4. Ta ut ur ugnen, låt svalna ett par minuter och knacka sedan ut fondanterna på tallrikar. Pudra med kakao och servera ljumma.
  5. Garnera med en kula vaniljglass och några läckra färska bär.

 

 

Att dricka till detta recept

Nivole Moscato d'Asti

Nivole Moscato d’Asti

Art nr: 778702

79:-

Volymen är 375ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.