Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Rockefellerostron

En riktig klassiker. En halvflaska champagne räcker till både förskål och ostronen. Hoppa gärna över en annan aperitif. Det sägs att Evert Taube alltid hade en halv flaska Pol Roger i sin kyl utifall han skulle få dambesök.

Ingredienser


2 personer

6 ostron, av lagom storlek.

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

1 msk vetemjöl

1 dl grädde

100 g bladspenat

salt och peppar

2 äggulor

0,5 citron (saften)

1msk vatten

1 krm salt

50 g skirat smör (ljummet)

tabasco efter smak

Gör så här


  1. Ånga ostronen på ett hålbleck tills de öppnar sig. Har du inte en ångugn, så öppna ostronen som vanligt, och lägg dem i en kastrull i sitt spad. Sjud dem sakta i ca 30 sek så de blir halvklara.
  2. Finhacka lökarna och sautera dem i ca 3 min i smöret. Strö sedan över mjölet och rör runt väl, häll sedan på grädden. Koka upp och blanda i bladspenaten, smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa äggulor, citronsaft, vatten och salt i en kastrull på mellanvärme. Fortsätt vispa frenetiskt till smeten blivit pösig och har fått en blank konsistens. Dra av kastrullen från värmen och ställ den på en fuktig disktrasa som får kastrullen att stå still.
  4. Strila i smöret medan du rör runt och i samma riktning tills allt smör är assimilerat. Lägg spenaten i botten i ostronskalet och placera ostronet ovanpå.
  5. Lägg en klick hollandaise på ostronet och ställ in för gratinering i serveringsögonblicket under grillelementet i ugnen tills de är gyllenbruna. Krydda med tabasco efter behag.

 

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.