Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Stekta pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor är oerhört delikata och har en mild smak som fungerar bäst med vinet när det inte finns en massa smakrika tillbehör. Lite salt och hackad salladslök räcker för att det ska bli extra njutbart. Musslorna ska bara stekas hett och hastigt – genomstekta blir de trista. Vit bourgogne är utmärkt till.

Ingredienser


2 personer

6 pilgrimsmusslor

25 g smör

1 msk olivolja

Ett knippe salladslök

Salt och peppar

Gör så här


  1. Hetta upp olivolja i en panna och smält sedan smöret i olivoljan.
  2. När det blivit hett stek de avtorkade pilgrimsmusslorna en halv minut på varje sida, plocka upp dem och arrangera på en tallrik med lite hackad salladslök och en nypa salt. Häll lite av stekfettet på tallriken.
  3. Servera pilgrimsmusslorna heta.

 

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.