Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Rubesco får flera fina recensioner!

Rubesco

Rubesco, Lungarotti, 99 kr, nr 2942

Italien, Umbrien

 

SvD 6 poäng

”Klassiskt vin från klassiskt vinhus med eget vinmuseum. Rik blommig mörk frukt och stram kryddbitter smak. Smarrigt till lammfärsbiffar med ugnspotatis.”

– Mikael Mölstad, SvD, mars 2018


”Umbrien-vinet 2015 Lungarotti Rubesco, nr 2942, 99 kr, är det klarast lysande fyndet i dagens System-släpp av nyheter i det fasta sortimentet. Rejält med mörk frukt, stadig struktur och sköna, matvänliga syror gör det till underbart sällskap till robust mat som pasta och pizza – varför inte som på bilden en lasagne på Stockholms nya mattempel Eataly. Jättegott också till en kryddig köttgryta, eller en grillad fläskkarré med ugnsrostade grönsaker. Producenten Lungarotti är ett av Umbriens största namn som är varmt välkommen åter på den svenska marknaden.”

– Håkan Larsson, Allt om Vin, mars 2018


”Snygg italiensk syra med läcker bärsötma. Hallon och körsbär samsas med färska örter i balans, på en underliggande mineralitet i harmoni. Saftig struktur men fortfarande med djup och lager, och känns som det finns mer potential i vinet. Ett riktigt kap i segmentet.”

– Livets Goda, mars 2018


”Smaken är djup och generöst bärig med svarta vinbär, mörka körsbär och lite tobakstoner på smakpaletten i en strikt tanninkorsett. Domineras av druvan sangiovese och är klart matkrävande. Kan passa bra till exempelvis en matig kött/tomat-baserad pastarätt och risotto.”

– Sune Liljevall, Allehanda, mars 2018

 

Beställ Rubesco här

Rubesco

Rubesco

Art nr: 294201

109:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.