Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

Bocuse-Dor
In English En français

Vilket vin passar bäst till aprilväder?

Vilket vin passar bäst till aprilväder?

Våren är kommen, eller är den det? På våra breddgrader får man vara beredd på det mesta så här års när det lika berömda som oberäkneliga aprilvädret slår till. På samma sätt som ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” får du rusta dig även på vinfronten. Därför vill vi tipsa om några pålitliga favoriter som är bra att ha hemma i hyllan. Ett slags ”basgarderob” som står pall i alla väder. Samtliga är såklart viner med kvalitet, ursprung och personlighet.

Om det blir solsken…

Om det blir sol

…letar vi upp en husvägg i lä, vänder näsan mot solen och häller något friskt i glaset som förbereder oss på värmen som är på ingång.

 

Cava Aretey Brut är ett piggt och fräscht bubbel som passar som välkomstdrink eller till smårätter och mingel.

Trimbach Riesling, klassikernas klassiker, trivs i sällskap med t.ex. färska räkor, gravad lax eller sushi.

Bertrand Gris Blanc, ett rosévin som nästan är vitt kan du dricka för sig själv eller varför inte till snittar med rökt lax.

M de Minuty, orginalrosén från Provence trivs såklart bäst med en salade nicoise eller en bouillabaisse.

Mont-Redon Côtes-du-Rhône Rouge är allroundvinet som matchar det mesta från en burgundisk köttgryta till grillat kött eller en matig sallad.

Irony Pinot Noir är solmoget, mjukt och kryddigt och det bästa valet när vårens första hamburgare eller lammspett landar på grillen.

Nivole Moscato d’Asti är som en dessert i sig med sin blommiga och lätt pärlande smak, men vill gärna serveras till bakverk eller färska frukter och bär.

 

Om det blir snöglopp…

Om det blir snöglopp

… stannar vi inne, sätter på spisen, häller upp ett smakrikt glas rött och tröstar oss med en mumsig pasta eller en värmande gryta. Och påminner oss om att hoppet är det sista som överger människan.

 

Black Stallion Chardonnay är generöst och förgyller en kantarelltoast, halstrad lax med brynt smör eller den ugnsstekta majskycklingen.

Rubesco är en rödfruktig nyhet och smakar ”buonissimo” till brickan med charkuterier och ostar.

Villa Antinori, en komplex klassiker från Toscana med lite fransk inspiration hälls med fördel upp till en pasta med vildsvinsragu eller viltfärsbiffen med svampsås.

Crozes-Hermitage les Launes är ett lite tuffare, kryddigare rödvin som sitter fint till saluhallens köttigaste korv eller söndagens älgstek.

 

Om det blir ännu värre…

Om det blir ännu värre

…behöver du något som är så löjligt gott att omvärlden stängs ute. För om det är vinter i april så är det faktiskt OK att fly vardagen! De här vinerna är goda nog att meditera över på egen hand men med något lyxigt men okomplicerat på tallriken stannar tiden.

 

Pol Roger Brut Réserve ♥ kalixlöjrom med klassiska tillbehör!

Pol Roger Blanc de Blancs 2009 ♥ ankleverpaté!

Les Murelles Bourgogne Chardonnay ♥ nykokt hummer med skirat smör!

Mouton-Cadet Reserve Saint-Emilion ♥ grillad entrecôte med en klick vitlökssmör!

Rivesaltes Ambré 1985 ♥ en bit mörk choklad av bästa sort!

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.