Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Flammad lax med romansallad till Minuty rosé

Flammad lax av Tommy Myllymäki

Sommar, sol och rosé! Vi bjuder på en fräsch laxrätt signerad Tommy Myllymäki, med en tillagningsmetod som matchar  det ljusa vinet från Provence perfekt!

Ingredienser


Recept beräknat för 4 personer

4 bitar lax gärna av den tunnare bukdelen
salt
gasbrännare
2 huvuden romansallad
100g smör
2 lime saft och skal av
2 gröna chili
1 kruka dill
salt
lime till servering

Gör så här


Tänd en gasbrännare och flamma laxen så den får färg. Krydda med salt och baka i ugn 150 grader tills laxen är 37 grader i mitten.
Pressa limesaften i en kastrull och koka upp, tillsätt smöret i omgångar under vispning. Tillsätt fint skivad grön chili och skalet från limen. Smaka av med salt. Lägg smörblandningen i en vid kastrull eller stekpanna, koka upp och vänd runt salladen i det varma smöret i 1 minut, servera salladen med smöret som sås till laxen toppa med lite plockad dill och servera med extra lime.

 

Passar till detta recept


En flaska Minuty är mer än bara ett vin, det är en symbol för Provence och en inbjudan till att komma närmare solen. För att förmedla och förstärka denna känsla lanseras i år en Limited Edition i samarbete med den amerikanska konstnären Ashley Mary. Jättesnygg om ni frågar oss.

Minuty Limited Edition

 

Upptäck nya Minuty Limited Edition

Minuty x Ashley Mary Limited Edition

Minuty x Ashley Mary Limited Edition

Art nr: 7518001

139:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.