Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Hussonet Cabernet Sauvignon – Italien möter Chile

Hares de Pirque

Familjen Antinori är ju mest känd för sin flera hundra år långa historia i Toscana, men de odlar också vin i andra delar av Italien och Världen, t.ex. i Chile. Sedan Piero Antinori förälskade sig i regionen Maipo vid sitt första besök 2001 så inleddes ett samarbete med familjen Matte på vingården Haras de Pirque. Numera är gården helägd av Antinori men drivs vidare med fullt fokus på att göra ekologiska viner av världsklass med chilensk särprägel.

 

Hares de Pirque - Beläget mellan Anderna och havet

Vingårdarnas läge mellan Anderna och Stilla Havet ger fantastiska förutsättningar för att odla ekologiskt. Vindar från både berg och hav kan, enkelt uttryckt, sägas blåsa bort alla problem med svamp- och insektsangrepp, och därför behövs i princip inga bekämpningsmedel. Men på Haras de Pirque har man valt att gå ett steg längre och sätter också etiketten ”Sustainable Wine from Chile” på sin verksamhet. Förutom arbetet i vingårdarna sätter man också fokus på att ha minsta möjliga klimatpåverkan både i vineriet och i hela företaget.

 

Vi är mycket glada att få lansera Hussonet Cabernet Sauvignon som vårt första vin från gården. Förutom vin är både Maipo och Haras de Pirque kända för uppfödning av galopphästar. Vinet har fått sitt namn efter gårdens mest framgångsrike hingst, som också fått pryda etiketten.

Hussonet är gjort på 100% Cabernet Sauvignon från Maipo och har lagrats på ekfat i 12 månader. Det ger ett fylligt och nyanserat vin som bjuder på en ursprungstypisk doft av svarta vinbär, örter, ceder och kakao. Prova gärna till någon av sommarens grillkvällar.

 

Läs mer om Haras de Pirque »

 

Upptäck Hussonet Cabernet Sauvignon

Hussonet Cabernet Sauvignon

Hussonet Cabernet Sauvignon

Art nr: 226401

129:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.