Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Nationaldagspicknick

Nästa onsdag, den 6 juni, är det som bekant Sveriges Nationaldag. Numera är detta en röd dag i kalendern, så vi tycker att det är dags att packa picknickkorgen och leta upp en lämplig äng, strand eller klipphäll för att njuta av den blå himlen och den gula solen. Vi skickar med lite packningstips i form av en sallad som är lätt att variera efter smak och goda drycker i alla färger, dock ej gult och blått!

Recept vattenmelon sallad

Sallad med grillad kyckling, oliver, fetaost och vattenmelon

En sallad som du kan utgå ifrån och lägga till dina egna favoritsmaker. Packa gärna de olika ingredienserna i olika lådor/byttor och låt var och en komponera sin egen tallrik.


Plockat kött från en grillad kyckling

Oliver, gärna svarta av bättre kvalitet

Fetaost, i tärningar

Vattenmelon, i tärningar

Små salladsblad, t.ex. maché

Rostade pinjenötter

Sojabönor

 

Andra saker som passar till eller som alternativ: tonfisk, kall färskpotatis, avokado, haricots verts, gräslök, ramslök, mynta etc etc

 

Blågula vintips

”Blågula” vintips

Det kan låta banalt men till den här salladen kan du faktiskt dricka både vitt, rosé eller ett mjukt fruktigt rödvin. Och ett litet glas champagne innan maten bör man kosta på sig när det är nationaldag!


Pol Roger Brut Reserve, finns även som halvflaska »

Mont-Redon Réserve Blanc (skruvkork) »

M de Minuty (skruvkork) »

Mont-Redon Réserve Rouge (skruvkork) »

Irony Pinot Noir (skruvkork) »

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.