Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Viniga semestertips i Europa

Vad ska du göra i sommar? Vill du åka elcykel eller Segway i en katalansk vingård? Uppleva en jazzfestival under bar himmel i södra Frankrike eller unna dig en spa-upplevelse i italienska Umbrien? Eller vill du bo bra, äta gott och samtidigt lära dig lite mer om vintillverkning? Möjligheterna är många när vinturismen nu utvecklas i snabb takt i Europa. Ett besök på en vingård kan innehålla så mycket mer än bara att prova vin. Så här kommer en liten guide över vad några av våra leverantörer i Italien, Frankrike och Spanien har att erbjuda dig.

ITALIEN

Zeni Museo del Vino, Bardolino, Veneto

Vid vackra Gardasjöns strand ligger Bardolino och här huserar familjen Zeni. I anslutning till vineriet utanför byn har de inrättat ett museum som visar alla steg i vintillverkningen och hur redskap och metoder har utvecklats genom åren. Kombinera gärna med en rundvandring i vineriet (förbokas) och köp med dig några av gårdens produkter; vin, grappa, olivolja, vinäger etc.

Smakprov »

Läs mer om Zeni Museo del Vino »

 

 

Tre Vaselle, Torgiano, Umbria

Lungarotti är den mest kända vinfamiljen i det som brukar kallas Italiens gröna hjärta, regionen Umbrien. I den medeltida byn Torgiano driver de Tre Vaselle – något de själva kallar en ”wine resort”. Helt klart en destination i sig själv, med ett 5-stjärnigt hotell, 2 restauranger, vin-spa (!), vinmuseum och olivoljemuseum. Självklart kan du också prova och köpa deras viner på det närliggande vineriet.

Smakprov »

Läs mer om Tre Vaselle »

 

 

 

Cantina Antinori, Chianti Classico, Toscana

Mitt i det böljande landskapet i Chianti ligger familjen Antinoris moderna vineri. Den moderna arkitekturen är värd resan bara den, men här finns mycket att se, göra och såklart smaka på. Ett museum med temat ”Ancient Future” syr ihop familjens långa historia med de nutida utvecklingen på ett innovativt sätt. Här hittar du också en takrestaurang med utsikt över vinodlingarna och du kan även boka en rundvandring inne i vineriet.

Smakprov »

Läs mer om Cantina Antinori »

 


 

FRANKRIKE

Château L’Hospitalet, Narbonne, Languedoc-Roussillon

Besök platsen där det berömda Nobelvinet odlats. Här bor du förstklassigt på vingården som också är ett mysigt hotell. Restaurangen serverar gourmetmat på närodlade råvaror och varje fredagkväll bjuds det på jazzkonsert. Extra fokus på jazzen blir det den 25-29 juli då gårdens berömda jazzfestival går av stapeln. I år med världsnamn som Gregory Porter, Texas och Seal! Med sitt läge strax utanför Narbonne når du också de vackra stränderna vid Medelhavet på nolltid.

Smakprov »

Läs mer om Château L’Hospitalet »

 


 

SPANIEN

Albet i Noya, Penedès, Katalonien

Fortsätter du över spanska gränsen från Narbonne så är det inte så långt till Sant Pau d’Ordal strax utanför Barcelona. Här hittar vi familjen Albet och gården Albet i Noya. De är en av pionjärerna för ekologisk vinodling i området, och det ”äventyret” vill man gärna dela med sig av. Här erbjuds du en mängd olika sätt att lära dig mer och uppleva gården och dess viner. Bland annat kan du få en rundtur på elcykel eller gå på spökvandring i mangårdsbyggnaden! Är du mer av en ”foodie” så bjuds katalanska specialiteter till humana priser. Detta är bara ett axplock så låt inspireras av ytterligare förslag på deras hemsida.

Smakprov »

Läs mer om Albet i Noya »

 


 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.