Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Salt i solen! Krispiga råa grönsaker med anchoiade smaksatt med dill

Krispiga råa grönsaker med anchoiade smaksatt med dill från Tommy Myllymäki

Det är onekligen rätt väder för en sval rosé. Saint-Tropez’s stolthet, Château Minuty, har ju som ni säkert vet flera olika tappningar att välja på. Du har väl heller inte missat att storsäljaren,M de Minuty finns i flera storlekar. Ett gammalt skämt i vinbranschen säger att ”magnum är en lagom storlek för två, om en inte dricker” – men mer rätt är att den större flaskan förstärker feststämningen och dessutom räcker till fler! Stjärnkocken Tommy Myllymäki har gett oss receptet på en salt dipp till grönsaker med tydligt sydfransk inspiration. Suveränt till ett glas Minuty!

Ingredienser


4 portioner

100 gram sardeller
2 vitlöksklyftor
2 msk kapris
2 msk finskuren färsk dill
Saft från ½ citron
½ dl olivolja
peppar

 

Gör så här


Mixa alla ingredienserna med en handmixer till slät puré. Smaka av med peppar.

 

 

Vintips!


Servera till en magnumflaska M de Minuty om det vankas många gäster. M de Minuty Magnum från Château Minuty, kan beställas här »

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.