Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Sommarkrogar

Vi har samlat våra tips på de bästa sommarkrogarna i Sverige, från Skåne i söder till Luleå i norr via både väst- och östkust, som dessutom har den goda smaken att servera några av våra goda viner på glas. Smaklig måltid!

 

Restaurang Sand, Hotel Skansen, Båstad


Restaurang Sand, Hotel Skansen, Båstad

Precis vid strandkanten i Båstad ligger Hotel Skansen, ett spahotell som har lockat badgäster till nordvästra Skåne sedan förra sekelskiftet. Det prisbelönta köket på Restaurang Sand bjuder på grandios havsutsikt och en modern matlagning med fokus på råvaror efter säsong och med en förkärlek till det lokala och närproducerade.

Här serveras bland annat:

M de MinutyTrimbach RieslingBlack Stallion Napa Valley Cabernet SauvignonPol Roger Brut RéserveLes Murelles Bourgogne Chardonnay

Foto: www.hotelskansen.se

 

Barfota Beach, Helsingborg


Barfota Beach, Helsingborg

Barfota, ett strandhus, beläget mitt på stranden i de norra delarna av Helsingborg. Ett omklädningsrum från 1930-talet som förvandlats till en oas fyllt med säsongsanpassade inslag både vad gäller mat, dryck och stämning. Life is better at the beach!

Här serveras bland annat:

M de Minuty

Foto: www.barfotabeach.se

 

Peterson’s Krog, Käringön


Peterson’s Krog, Käringön

Årets Hjärtekrog i White Guide 2017 med motiveringen ”här är gôtt att vara”. Käringön ligger längst ut i havsbandet, innanför Måseskärs fyrplats och är ett levande kustsamhälle året runt. Ön är omgiven av havet, vilket såklart präglar menyn.

Här serveras bland annat:

M de MinutyLouis Robin ChablisBlack Stallion Napa Valley ChardonnayBlack Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon 

Foto: www.petersonskrog.se

 

Tenan, Grand Hotell, Marstrand


Tenan, Grand Hotell, Marstrand

Marstrand är ett sommarparadis och en världsmetropol för alla som älskar segling. Grand Hotel Marstrand är sedan länge känt för sin tidsenliga charm. Restaurangem Tenan är ett lika välkänt begrepp på Västkusten. I sommelier Anders Pålssons välsorterade vinkällare kan den sanna vinentusiasten garanterat hitta något intressant!

Här serveras bland annat:

Pol Roger Brut Réserve, Villa Antinori

Foto: www.grandmarstrand.se

 

Strandbistron, Kajplats 39, Strandvägen, Stockholm


Strandbistron, Kajplats 39, Strandvägen, Stockholm

Välkommen till Strandbistron med Strandvägens vackraste utsikt. En oas på Stockholms strandpromenad med stor uteservering och en egen rosébar på bryggan.

Här serveras bland annat:

M de MinutyPol Roger Brut RéserveLouis Robin ChablisCava Aretey Brut

Foto: www.strandbistron.se

 

Storholmens Sjökrog, Lidingö, Stockholm


Storholmens Sjökrog, Lidingö, Stockholm

På Storholmen, den ”hemliga” ön norr om Lidingö, huserar en liten sjökrog med fantastisk utsikt. Hit har vår tidigare säljare, Nora, tagit med sig sin passion för god mat och dryck. En riktig pärla som du når enklast med båt, egen eller Waxholmsbolagets.

Här serveras bland annat:

Pol Roger Brut RéserveBlack Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon 

Foto: www.storholmensjokrog.se

 

Bistro Solsidan, Dalarö, Stockholm


Bistro Solsidan, Dalarö, Stockholm

I den mest perfekta charmiga skärgårdsmiljön du kan tänka dig, med båtar & vatten som levande tavlor, hälsas alla välkomna till Bistro Solsidan i Askfatshamnen. Här finns något för alla smaker. Råvaror från utvalda gårdar och platser sätter fokus på menyn och till det viner, öl och avec som hör maten till.

Här serveras bland annat:

M de MinutyPol Roger Brut Réserve

Foto: www.solsidandalaro.se

 

Kallis, Visby


Kallis, Visby

Det gamla Kallbadhuset vid Kruttornet på strandpromenaden i Visby behöver kanske ingen närmare presentation? Sommarens hetaste hängställe alla kategorier – Party, party!

Här serveras bland annat:

M de Minuty, Gérard Bertrand Gris Blanc RoséPol Roger Brut RéserveLouis Robin Chablis

Foto: www.kallisvisby.se

 

Vinäger, Visby


Vinäger, Visby

Vinäger är en oas mitt i världsarvstaden Visby. Gården med fontän, som anlades redan 1947, består av flera olika nivåer med terrass mot gatan och bakgård med stall från 1600-talet. Inspirationen till inredning, atmosfär, mat och dryck är hämtad från de Baleariska öarna.

Här serveras bland annat:

Gérard Bertrand Gris Blanc RoséPol Roger Brut RéserveLouis Robin Chablis

Foto: www.vinager.se

 

Olssons Bazar, Karlstad


Olssons Bazar, Karlstad

Olssons Bazar är Karlstads mest genuina mötesplats. Här blandas skön puls, lyckorus och matupplevelser till en helt unik sammansättning. I köket är det fokus på riktigt bra käk, framförallt ”sharing plates” eftersom den bästa upplevelsen är den du delar med någon annan.

Här serveras bland annat:

M de Minuty, Gérard Bertrand Gris Blanc RoséPol Roger Brut Réserve

Foto: www.olssonsbazar.com/om-bazar/

 

Verkö Slott (Östersund)


Verkö Slott (Östersund)

En jämtländsk, svensk och internationell mötesplats, som också kallas Storsjöns pärla. Här kan du avnjuta en god måltid under seglen ute på slottsterassen eller inne på slottet. En stark tro på alla kreativa och duktiga mathantverkare i bygden präglar köket som prioriterar råvaror som både står för kvalitet och som färdats kortaste vägen till slottets kök.

Här serveras bland annat:

M de Minuty

Foto: www.sirwinston.se/verkoslott

 

Sjöbris, Umeå


Sjöbris, Umeå

Efter en skön promenad längs Umeälven kan du här inta en god middag och njuta av kvällssolen & skön livemusik. Du kan välja mellan att sitta utomhus eller i inglasad del på bryggan, inne på övre däck eller utomhus på akterdäck. Oavsett var du väljer så har du en fantastisk utsikt!

Här serveras bland annat:

M de Minuty, Pol Roger Brut Réserve

Foto: www.sjobris.nu

 

Bistro Bar Brygga, Luleå


Bistro Bar Brygga, Luleå

På BBB i Norra Hamn i Luleå samlas alla nöjeslystna under hela sommaren. Här kan du njuta av solen, sällskapet och maten bättre än någon annanstans. Restaurang och bistro bjuder på sköna stolar, fantastisk utsikt och kulinariska svanhopp. I kabyssen puttrar kastrullerna för fullt och bjuder på både vällagade klassiker och nya spännande rätter.

Här serveras bland annat:

M de MinutyPol Roger Brut Réserve

Foto: www.bistrobarbrygga.se

 

Gården, Norra Bantorget, Stockholm


Gården, Stockholm

Sedan 2010 är Gården en av Stockholm Citys största uteserveringar. En plats full av liv och rörelse med en härlig mix av människor – precis som det ska vara på en gammaldags skolgård. I år hittar ni här två stora barer, LITTLEWOOD – ett enkelt och somrigt matkoncept med huvudfokus på hamburgare och som tidigare år även Supper Gården.

Här serveras bland annat:

M de Minuty, Gérard Bertrand Gris Blanc RoséPol Roger Brut RéserveBlack Stallion Napa Valley Chardonnay, Trumer Pils

Foto: www.gardenstockholm.se

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.