Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Riesling ❤ räkor

Sommarfest med räkor

Få saker ger en så starka semestervibbar som att duka upp med härligt vin och tilltugg på balkongen eller altanen tillsammans med goda vänner. Här har vi listat tre stycken goda och enkla tips med en klassisk sommaringrediens- räkor. Kombinerar man det dessutom med rätt vin så slår det det mesta!

 

Klassisk Toast skagen
Räkcoktail
Räkor, aioli och rostat bröd

Recept på Tommy Myllymäkis Toast Skagen

Toast Skagen


Ingredienser 6 portioner

500 g färska räkor
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
1 rödlök
1 knippe dill
1 citron
6 skivor ljust bröd
Smör till stekning
Salt & peppar

Gör så här


1. Skala räkorna och hacka dem. Finhacka rödlök och dillen. Rör ihop räkor, dill, rödlök, majonäs, gräddfil och saften från halva citronen. Salta och peppra.
2. Stek brödskivorna i smör tills de har fått fin färg. Servera skagenröran på brödskivorna och toppa med löjrom och en dillkvist. Använd resterande citron som garnering.

Recept från: Tommy Myllymäki

 


rakcoctail recept

Räkcoctail


Ingredienser 4 personer

500 g färska räkor
2 salladslökar
1 avokado
½ gurka
1 huvud gemsallad
1 krm svartpeppar
1 knippe dill
1 citron

 

Dressing:

2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 citron (saft + rivet skal)
1/2 krm socker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här


1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen.
2. Skala räkorna, skiva salladslöken och finhacka salladen. Skiva avokadon, skala gurkan och skär upp den i tärningar.
3. Mät upp lika stora delar i 4 glas och häll dressingen över räkcocktailen. Peppra efter smak och garnera med dill och en citronskiva.

 

 


Räkor och riesling

Räkor, aioli och rostat bröd


Ingredienser 4 personer

1 kg räkor med skal

 

Aioli:

1 helt ägg
1 1/2 tsk dijonsenap
salt
1 msk citronsaft
1-2 vitlöksklyftor
2 dl neutral olja (t ex en mild rapsolja)

Gör så här


Lägg ägg, salt, citronsaft, vitlöksklyftor och olja i en hög bunke, t ex ett litermått. Sätt stavmixern i botet och börja mixa. Vicka lite på mixern och för den sakta uppåt medan en tjock och krämig aioli bildas. Smaka av och tillsätt ev mer citron, salt eller senap.

Aiolin kan du smaksätta med andra goda saker också. En bit chili, lite färska kryddor som basilika eller persilja. Eller varför inte lite saffran?

Skala räkorna och doppa i aioli tillsammans med en bit gott nyrostat bröd. Skölj ner med ett kylt glas Riesling och njut!

Receptet från: Linneas skafferi

 

Tre recept med räkor

 

Vintips


Med friska, fruktiga citrus toner och pigg syra passar Trimbach Riesling perfekt till sommarens skaldjursmiddagar.

Rekommenderat vin till dessa recept

Trimbach Riesling

Trimbach Riesling

Art nr: 263901

149:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.