Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Havskräftor med apelsin, tomat och chili från Tommy Myllymäki

Havskräftor med apelsin, tomat och chili med M de Minuty

Vår vän Tommy Myllymäki anade att den här sommaren skulle bjuda på roséväder och hjälpte oss med några specialkomponerade recept till just M de Minuty. Den här läckra rätten passar både som lyxig lunch eller som förrätt i en meny med de andra tipsen i veckans brev.

Ingredienser


4 portioner

12 havskräftstjärtar skalade
2 apelsiner saft och skal av
1 rödchili fint skivad
2 vitlöksklyftor fint skivade
1 kruka basilika fint strimlad
2 plommontomater fint tärnade
1 dl rose vin
1dl olivolja
salt

Gör så här


Fräs vitlök och chili i olivolja i 1 minut, tillsätt vin, tomater, apelsinsaft och skal och låt vätskan koka ihop tills hälften återstår.
Tillsätt basilika och smaka av med salt.
Lägg ner havskräftorna och låt dem bli varma.
Servera kräftorna med såsen och en bit gott bröd.
För den som gillar aioli är det ett gott tillbehör.

 

Passar till detta recept


M de Minuty
PS! Du vet väl att M de Minuty även finns i magnumbutelj när ni är många runt bordet. Lika gott, mycket festligare!

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.