Ja, jag är över 25 år och är medveten om att innehållet i denna sajt handlar om alkoholhaltiga drycker.
Gå vidare inPå sidan förekommer även marknadsföring av alkohol.
Här är klubben där vi erbjuder exklusiva lagringsviner i små upplagor till de riktigt intresserade.
Här är klubben där vi erbjuder exklusiva lagringsviner i små upplagor till de riktigt intresserade.
En lite lättare, och mer lättlagad, variant av den klassiska pajen med vår goda Västerbottensost. Om skogen eller butiken har tillgång till kantareller så är de ett perfekt komplement, stekta i smör.
Ingredienser (8 bufféportioner):
250 gr färdig smördeg
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
Salt och svartpeppar
Ca 4 dl riven Västerbottensost
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg smördegen i en ugnsfast form, ca 20 * 30 cm. Nagga degen med en gaffel.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk till fyllningen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner osten.
Häll fyllningen på smördegen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 35 minuter.
Vintips: Black Stallion Napa Chardonnay eller Roux Les Murelles Bourgogne Blanc
En enkel men fräsch avslutning som matchas av det eleganta Moscato-vinet.
Ingredienser:
Persikor (el nektariner)
Vaniljglass
Skär persikorna i halvor
Grilla frukten ett par minuter så att den får lite färg.
Servera med en riktigt god vaniljglass och ev lite lönnsirap.
Om du vill piffa lite extra kan du riva lite limeskal och/eller vit choklad över.
Vintips: Nivole Moscato d’Asti