Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Får man flyga jorden runt?

Får man flyga jorden runt?

En mycket aktuell och relevant fråga som ställts på sin spets i sommar. Vi förslår ett klimatsmart alternativ – 5 röda viner som bjuder på en världsomspännande och smakfull resa. Allt som krävs av dig är en kortare tur till närmsta butik. Vi garanterar både nya kunskaper och goda smakupplevelser.

 

Provningsunderlägg för fem glas vin

 

 

Irony pinot noirIrony Pinot Noir, Irony Wine Cellars, Kalifornien, USA

Ett generöst vin från soliga Kalifornien av 100% Pinot Noir, med ca 9 månaders lagring på franska ekfat. Pinot Noir har en härlig karaktär med mogna jordgubbar, hallon och körsbär i både doft och smak, i kombination och en viss kryddighet från ekfaten.

 

Villa Antinori, Marchesi Antinori, Toscana, Italien

Villa Antinori, artikelnummer 2300

Här är det den något vresiga Sangiovesedruvan som står i fokus, men i sällskap med mer internationella druvor för att mjuka upp vinet och göra det mer lättdrucket (55% Sangiovese,

25% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 5% Syrah.) Karaktären för Sangiovese från italienska Toscana är körsbär, plommon, mandel och örter som här toppas med choklad, tobak, kaffe och svart te.  Vinet njuts bäst till mat.

 

Crozes HermitageCrozes-Hermitage Les Launes, Delas, Rhône, Frankrike

Syrah från Rhônedalen är en av vinvärldens klassiker. Här visar Syrahdruvan sina klassiska aromer av björnbär, plommon, örter, vitpeppar, lakrits, kakao, viol, eneträ, charkuterier och lagerblad. Ett komplext vin som passar bäst till mat – gärna lite blodigt kött och en fet sås.

 

Bloodstone Shiraz, Gemtree, McLaren Vale, Australien

Ännu en ren Syrah och en kul jämförelse med Crozes-Hermitage. I det varmare klimatet i Australien blir Syrah fruktigare och sötare i sin karaktär, men uppvisar samma grundtoner. Vinet passar fint att dricka som det är och man kan ha lite mer kryddig mat då det finns en liten fruktsötma kvar i vinet.

 

Hussonet Cabernet Sauvignon, Haras de Pirque , Chile

Cabernet Sauvignon är en av världens mest kända druvor! Ofta ger det lite sträva viner med hög fruktsyra och inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, gräs, grön paprika och örter. Det här vinet kommer ifrån Chile vilket gör att vinet blir något mer fruktigt än om det hade odlats i Europa. Trivs bäst i sällskap med nöt och lamm.

 

 

 

Trevlig resa och lycka till med provningen!

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.