Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Vilka väljer du?

Vilka viner väljer du?

Snart september, och dags att bestämma sig. Har du gjort ditt val? Vi ger dig 3 viktiga nyheter! Frågan är om det någonsin varit svårare att välja nu när vi kan presentera 3 stycken högoktaniga vita viner från tre klassiska vinfamiljer.

 

Torre di giano - LungarottiTorre di Giano, Lungarotti, Umbrien, Italien

Vi börjar i byn Torgiano, där familjen Lungarotti är själva hjärtat i det undersköna landskapet i Umbrien. Blandingen av de tre typiska druvorna Vermentino, Grechetto och Trebbiano ger ett friskt och fruktigt vitt vin med fina toner av päron, vit persika och citrus. Drick det ungt och svalt som aperitif till bruschetta och crostini, eller till en pasta med grönsaker eller fisk och skaldjur.

 

 

Mouton Cadet Réserve Graves Blanc, Baron Philippe de Rothschild, Bordeaux, Frankrike

Familjen och distriktet kanske inte behöver någon närmare presentation för en vinälskare. Kan det bli mer klassiskt? Ungefär lika delar av Semillon och Sauvignon Blanc med en skvätt Muscadelle ger ett välbalanserat och runt vin med exotisk frukt, grapefrukt, persika och lite mineral. Gott till rätter av vit fisk, kyckling och sparris!

 

 

Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre, Louis Michel & Fils, Bourgogne, Frankrike

Säg ”ren, mineralisk Chablis med knivskarp syra” och namnet Louis Michel är det första som dyker upp i huvudet. Dagens vinmakare, Guillaume, håller stolt fast i familjens signatur och varför ändra ett vinnande koncept. Här får du Chardonnay-druvan i sin renaste form i en nyanserad stil med gröna äpplen, mineral, persika, örter och citrus. Ett klassiskt val till goda rätter med vit fisk, ostron eller andra skaldjur.

 

VALET ÄR DITT – SKÅL!

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.