Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Kantarellsoppa

En trevlig förrätt som naturligtvis går att göra på andra svampsorter också. Smörstek några kantareller till garnering. Ett vin på Chardonnay-druvan blir ett perfekt ackompanjemang.

 

 

Det här behövs till 4 personer:


200 g rensade kantareller

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 tsk smör

0,5 l svampbuljong

2,5 dl crème fraiche

salt

peppar

Hackad persilja (det går också bra med timjan)

 

Gör så här:


  1. Hacka schalottenlök och vitlök fint och bryn lätt i smöret i en kastrull.
  2. Häll på kantarellerna och bryn även dem. Häll på svampbuljongen och koka upp. Koka i 10 minuter.
  3. Mixa med en stavmixer och tillsätt sedan crème fraiche. Låt koka upp igen.
  4. Häll soppan i soppskålar, dekorera med smörstekta kantareller och hackad persilja/timjan.

 

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.