Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Nytt på godishyllan

Sedan förra veckan har du chansen att ta del av fyra nya och unika smakupplevelser från några av Frankrikes främsta distrikt. Sverigepremiär för en ekologisk Beaujolais med kända namn bakom etiketten, en mogen Châteauneuf-du-Pape och två toppviner från Rhônedalen och den fantastiska årgången 2015.

 

Fleurie Roche Guillon 2016, Beaujolais, Frankrike

Alain Graillot och hans söner Antoine och Maxime som är kända för sina viner från Crozes-Hermitage, hyser också en stor kärlek för Beaujolais. Under de senaste åren har de tagit chansen att förvärva 8 hektar i byarna Saint-Amour och Fleurie. Från den senare kommer nästa veckas Sverigepremiär, ett ekologiskt certifierat vin odlat enligt biodynamiska principer.

Läs mer om Alain Graillot »


 

Följer vi floden Rhône söderut landar vi snart i staden Tain l’Hermitage som är centrum för den Syrah-dominerade norra delen av Rhône. Jacques Grange, chefsvinmakare för fina firman Delas beskriver årgången 2015 som ”mycket lovande” och jämför med tidigare historiska årgångar som 1989, 1990 och 2009. Den varma torra sommaren, och de svala nätterna närmare inpå skörden i september gav viner med maximal koncentration men med bibehållen finess och elegans. Detta kommer till uttryck i två av deras bästa viner:

 

Delas Hermitage les Bessards 2015, Rhône,
Frankrike

Troligen ett av världens bästa Syrah-viner! Druvorna kommer från den äldsta delen av vingården Les Bessards på det berömda Hermitage-berget. Den branta sluttningen ger skydd mot nordliga vindar och maximal exponering mot solen i syd. Efter jäsning i öppna cementkar lagras vinet i ett drygt år på huvudsakligen nya fat. Det här är ett av firmans toppviner som bara görs de bästa årgångarna och då i en begränsad upplaga på ca 6 000 flaskor!

 

 

Delas Saint-Joseph Sainte-Épine 2015, Rhône, Frankrike

 

Saint-Joseph är ett av de klassiska ursprungen i norra Rhône-dalen, och ett vin till 100% gjort på Syrah. Druvorna kommer från vingården Sainte-Épine som är en brant sluttning med en stenig jordmån bestående av en blandning av skiffer, gnejs och granit som ger vinet sitt eleganta uttryck. Vinet lagras i 15 månader på små fat, varav hälften nya. Även detta vin görs i liten upplaga de bästa åren och kan ses som en raritet!

 

Läs mer om Delas »

 


Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape 2006, Rhône, Frankrike

 

Ytterligare några mil på vägen och vi kommer till södra Rhônedalens pärla – Châteauneuf-du-Pape och familjedomänen Château Mont-Redon. Deras stora röda vin är ju välkänt i Sverige sedan många år och serverades bland annat på Nobelmiddagen 2015. Nu är vi mycket glada att ge er möjligheten att smaka på den utvecklade versionen efter 12 år i flaska. Årgången 2006 var enligt familjen en i princip perfekt årgång, som dock kom lite i skymundan mellan 2005 och 2007 som var mer uttrycksfulla i sin ungdom. 06:an vinner dock i längden och erbjuder idag stor njutning!

 

Läs mer om Château Mont-Redon »

 

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.