Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Lansering av ”Världens bästa Riesling” – Clos Ste Hune 2012

Ännu en fantastisk årgång av det som många anser vara världens bästa Riesling!

Trimbach Clos ste Hune 2012

 

Detta exceptionella vin produceras i Clos Ste Hune, där familjen Trimbach har haft en liten del om 1,67 hektar i sin ägo i mer än 200 år. Vingården har 50 år gamla stockar som växer i den unika kalkstensrika jorden med ett perfekt sydöst läge. De gamla stockarna, det låga skördeuttaget 40-50 hl/ha och den unika jordmånen skapar förutsättningar för ett vin som av sommelierer och vinjournalister har kommit att kallas för La Romanée Conti d’Alsace. Familjen Trimbach lagrar flaskorna minst 5 år i sina källare innan de släpps till försäljning och lagringspotentialen för dessa viner sträcker sig långt över 10+ år.

 

Trimbach Clos ste Hune 2012Information om Clos Ste Hune 2012 lanseringen


Vinet lanseras i mindre upplaga från och med den 5 oktober 2018. Vinet går att beställa till ditt närmaste Systembolag.

Lanseringsdatum: 5 oktober 2018
Pris: 1245 SEK
Lanserad volym: 240 flaskor

Beställ vinet till ditt systembolag

 

Finns på hylla*


Göteborg: Systembolaget – Gårda, Åvägen 42

Malmö: Systembolaget – Hansa, Malmborgsgatan 6

Stockholm: Systembolaget – PK-Huset, Norrlandsgatan 3

*Obs. Saldo i dessa butiker kan ändras

 

Historien bakom ”Världens bästa Riesling producent”


Familjen Trimbach måste verkligen räknas till veteranerna i Alsace, med en vinodlarhistoria från 1626 och framåt. Hör Anne Trimbach, 13e generation själv berätta om sin familjs historia och dess syn på vinproduktion.

 

Finns att beställa här

Riesling Clos Ste Hune 2013

Riesling Clos Ste Hune 2013

Art nr: 9034301

1599:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.