Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Paolas sherry-skola

 

De flesta av oss missar att sherry, framförallt de torra varianterna, är mycket användbart som matvin. Williams & Humberts vinmakare delar med sig av sina tips för hur du bäst ska njuta av Alegria Manzanilla. Alegria Manzanilla ska serveras väl kylt dvs. kylskåpskallt, i vanliga vitvinsglas, och hällas i samma mängd som när man häller ett vanligt vitt vin. Alegria Manzanilla ska alltså behandlas som vilket vitt vin som helst. En öppen flaska håller lika bra som en öppnad vitvinsflaska, dvs ungefär en vecka om den förvaras i kylen med korken i. Många tänker ”starkvin = hälla en liten mängd” men Alegria Manzanilla har bara 15% alkohol, precis som många andra viner och ska som sagt hällas i samma mängd som ett vitt vin. I Jerez dricker man Manzanilla så som vi dricker en Chablis eller en Sancerre.

 

Alegria Manzanilla är jättelätt att matcha med mat!

 

Klockren som aperitif till nötter och chark, men även god till fiskrätter, sushi och sallader. Manzanilla har väldigt låg syra, och det som gör att det vattnas i munnen kommer från den kemiska sammansättningen av vinet från lagringen i solerasystemet. Den låga syran gör att vinet inte krockar med syran i maten och manzanilla går därför att kombinera även med lite krångligare rätter, så som vinägrett, oliver, pickles etc.

 

Alegria Manzanilla

Alegria Manzanilla

Alegria Manzanilla

Art nr: 837902

59:-

Volymen är 375ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.