Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Yrke: Brand ambassador

 

Vad gör man om man har titeln ”Brand Ambassador” på sitt visitkort? Vi ställde just den frågan till Etienne Defosse som snart kommer till Sverige för att lära oss mer om vinerna från Delas.

Berätta lite om dig själv

– Jag kan med stolthet säga att jag är en äkta ”Parisien” – född och uppvuxen i fjortonde arrondissementet av föräldrar som också är födda och uppvuxna i fjortonde arrondissementet! Så till skillnad från t.ex. Pierre Fabre så är jag inte född i vingårdarna utan det kom in senare i livet.

Ja, så hur började din bana i vinbranschen?

– Efter mina studier så jobbade jag i flera branscher, men en vacker dag när jag drack ett glas vin tillsammans med en god vän så bestämde jag mig att det var det som skulle bli min framtid. Och på den vägen är det! 1988 började jag jobba med viner från Sancerre och Pouilly-Fumé och sedan 2001 jobbar jag med Delas viner från norra Rhône.

Vad gör man om man har titeln ”Brand Ambassador” på sitt visitkort?

– Jag har nog världens roligaste jobb! Som titeln säger så ska jag vara en ”ambassadör” för våra viner och det betyder att jag ska bygga relationer med våra kunder och konsumenter runtom i världen. Norra Rhônedalen där vi verkar erbjuder så många olika viner, och det är min ambition att utbilda, inspirera och visa på de möjligheter det ger – inte minst gastronomiskt. Nu i slutet av oktober så har jag nöjet att komma till Sverige några dagar. Då kommer jag få chansen att träffa några av er i Göteborg och sedan resa med era säljare i Västsverige och träffa och utbilda några av de restaurangkunder som säljer våra viner. Det ser jag verkligen fram emot för nivån på restaurangerna i Sverige är verkligen hög. Det är alla fantastiska människor jag möter som gör att jag älskar mitt jobb.

Vilket vin skulle du rekommendera ur Delas portfölj?

– Oj, det var en svår fråga utan ett enkelt svar. Jag jobbar ju främst med våra dyrare viner som kan vara svåra att få tag på men nu har vi precis släppt ett par av våra bästa viner från den fantastiska årgången 2015 i Sverige. Så den som får chansen att prova Saint Joseph Sainte-Épine eller Hermitage les Bessards kommer inte att bli besviken – de är verkligen stora viner. Annars kan jag utan att blinka tipsa alla vinälskare om både Crozes-Hermitage les Launes och Côtes du Rhône Saint-Esprit. Det är våra storsäljare i Sverige och de borde alla ha på inköpslistan.

 

Tack för samtalet och välkommen till Sverige!

 

Tips från Delas

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.