Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Redo för hallå-vin?

Många högtider, nya som gamla, kan ibland te sig lite märkliga. Men ta tillfället i akt och se det som ytterligare ett tillfälle att njuta av goda viner. Därför döper vi om sista helgen i oktober till ”Hallå-Vin” och alla bitar faller på plats!

Vi väjer inte för skräckfilmsromantiken utan bjuder er såklart på vår allra läskigaste meny med pumpa, blodigt kött och spindelväv som självklara inslag. Blodet, förlåt vinerna, drar dock mer mot det läskande hållet.

Pumpasoppa 

 

 

Ingredienser

4 portioner

 

800 g pumpa

1 stort syrligt äpple

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 cm färsk ingefära

1 msk rapsolja

1 l hönsbuljong (hemgjord eller tärning)

½ dl grädde

1 dl torrt vitt vin

1 citron, rivet skal och saften

pumpafrön

1 msk fetaost

salt nymalen vitpeppar

 

Gör så här: 

  • Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i grova bitar. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs alltsammans i rapsolja.

  • Tillsätt hönsbuljongen. Koka under lock tills pumpan är mjuk (ca 20 minuter). Häll på grädde och vin. Tillsätt örterna och citronzest och saft. Låt soppan koka upp.

  • Ta av soppan från värmen och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera soppan med smulad fetaost och rostade pumpafrön.

 

Blodig biff

 

 

Här fokuserar vi på att låta köttsmaken komma till tals. Du väljer själv styckningsdetalj och tillbehör. Tänk på att temperera köttet i god tid. Salt och peppar räcker som kryddning. Stek köttet på hög värme ett par minuter på varje sida. För den rätta blodiga tonen rekommenderar vi en innertemperatur runt 50 grader. Låt köttet vila 10-15 minuter innan servering.

 

Här hittar du fler tips och tillbehör signerade Tommy Myllymäki: 

Tommy fixar biffen »

Tommy Myllymäkis pommes frites »

Tommy Myllymäkis bearnaisesås »

 

Läskigt god chokladkaka

 

 

Botten:

ca 15 bitar

150 g smör

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

 

Tryffel:

1 1/2 dl vispgrädde

2 msk smör

200 g mörk choklad

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Garnera tårtan med riven mörk choklad. Vill du istället hålla dig till halloween-temat så spritsa ett spindelnät med vit kristyr eller smält vit choklad.

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.