Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Skaldjursklassiker till Picpoul de Pinet – Bouillabaisse

 

Picpoul de Pinet har sedan länge serverats i södra Frankrike till olika typer av fisk- och skaldjursrätter. Nu när hösten smyger sig på kombinerar vi med fördel Picpoul de Pinet till en härlig Bouillabaisse!

4 personer

Soppa

 • 400 gram torsk
 • 0,5 tsk timjan
 • 250 gram körsbärstomater
 • 1 gul lök
 • 100 gram oskalade räkor
 • 1 röd paprika
 • ½ fänkål
 • ½ purjolök
 • 2 morötter
 • 8 dl fiskbuljong
 • 8 st färska musslor med skal
 • Salt & peppar

Aioli

 • 1 tsk vinäger
 • 1 st äggula
 • 2 st pressade vitlöksklyftor
 • 1 tsk osötad senap
 • Matolja

 

Steg för steg

 

Soppan

1. Hacka löken, skär morötterna och purjolöken i skivor. Strimla fänkålen och skär paprikan i bitar (utan kärnhuset)

2. Fräs grönsakerna i matolja i en stor kastrull utan att de får färg.

3. Tillsätt fiskbuljong, tomat och timjan. Koka på svag värme i ca 10 minuter. Skär fisken i bitar och tillsätt den i kastrullen. Låt koka ett par minuter och tillsätt räkor och musslor. Smaka av med salt och peppar.

4. Låt inte skaldjuren koka, utan värm endast upp soppan efter att de har tillsatts.

5. Garnera med valfri ört och servera tillsammans med aiolin.

Aioli

1. Blanda äggula med vitlöken, vinäger och senap. Tillsätt olja försiktigt under omrörning så att aiolin inte skär sig. Aiolin är klar när den har samma konsistens som en majonnäs. Tillsätt lite vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.

 

 

Passande vin till soppan

Picpoul de Pinet

Picpoul de Pinet

Art nr: 7917501

109:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.