Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Fatta galoppen med black Fr….Stallion

 

Black Stallion Ward Wines

 

Dagen efter Thanksgiving kallas Black Friday och är USA:s största shopping- och readag.  Någon Black Friday existerar inte på Systembolaget, men däremot kan vi bjuda på något lika amerikanskt – vinerna från Black Stallion i Napa Valley.

 

Namnet Black Stallion (svarta hingsten) går 50 år tillbaka i tiden då gården var en stor hästranch. En del av originalbyggnaderna står fortfarande kvar. På egendomen fanns även en lång kapplöpningsbana, ett stort stall, och allt annat tänkbart som hör till en stor hästranch. Idag finns bara en del av alla byggnader kvar och istället har man byggt upp nya hus för vinproduktion samt hotellverksamhet.

 

På Systembolaget finns inte mindre än tre viner från Black Stallion. Lika goda en ”grey Wednesday” som en ”black Friday”!

 

Black Stallion Napa Valley Chardonnay

 

Ett friskt och komplext vin med inslag av melon, persika, äpple, päron, citron, kokos och vanilj. Passar utmärkt som aperitif, men som också är utmärkt till hummer, grillade räkor, grillad kyckling och getost.

 

Läs mer om Black Stallion Napa Valley Chardonnay »

 

 

Black Stallion Russian River Pinot Noir

 

Ett vin från Russian River Valley i Sonoma – ett område som erkänns som ett av världens bästa för just den svårodlade druvan pinot noir. Nyanserad, kryddig och harmonisk smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, choklad, körsbär, kaffe och mynta. Gott till rätter av fläsk, lamm eller viltfågel, eller en värmande jordärtskockssoppa.

 

Läs mer om Black Stallion Russian River Pinot Noir »

 

Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon

 

Intensivt fruktigt men välbalanserat vin med toner av björnbär, plommon, mörka körsbär, kaffe och salvia. Trivs till de flesta kötträtter, gärna stekar som t ex helstekt rostbiff med rosmarin eller lammstek med mynta.

 

Läs mer om Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon »

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.