Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Nyheter med ”korka-upp-begär”!

Nyheter med korka upp begär

På hyllan ”Små Partier” i din butik kan den nyfikne hitta många godsaker. Den 7 december bidrar familjerna Antinori och Symington med tre pärlor. Två av dem behöver väl egentligen närmare presentation. Solaia och Graham’s Vintage Port tillhör världens mest eftertraktade viner. Det tredje, Pian delle Vigne Rosso di Montalcino väcker ”korka-upp-begär” enligt vinskribent Sofia Ander!

 

Pian delle Vigne Rosso di Montalcino 2015

Pian delle Vigne ligger 6 km söder om Montalcino vid flodbädden Orcia. Vinet producerades första gången 2012. Druvorna skördades för hand, jäste sedan tillsammans med skalen i 10 dagar vid 25°C. Vinet lagrades sedan ett år på stora ekliggare. Vinet har en stor doft av moreller, örter, mineral, röda bär och lite undervegetation. Mycket stor, frisk och fruktig smak med närvarande, men polerade tanniner och en lång, frisk avslutning. Underbart till det klassiskt italienska köket som t.ex. en ragu på det i Toscana vanligt förekommande vildsvinet!

 

 

Solaia 2015

Druvorna kommer från vingården Solaia – en 20 hektar stor vingård på Tenuta Tignanello, orienterad mot sydväst. Solaia görs bara riktigt bra årgångar och vinet producerades för första gången 1978. Vinet uppvisar en ung, fruktig, kraftfullt frisk doft med toner av mogna röda bär, vanilj, mynta, lakrits, kryddor, ceder och tobak. Stor och elegant smak med drag av svarta bär, intensiv och fint utmejslad frukt, balanserad friskhet, rejäla men avrundade tanniner och en lång eftersmak. Ett stort vin som helst ska njutas till mat som låter vinet spela förstafiolen. En uppskivad bisteca fiorentina med lite brynt schalottenlök och stekt karljohanssvamp är perfekt!

 


– Wine Advocate


– James Suckling

 

Läs mer om familjen Antinori »

 

Graham’s Vintage Port 2016Graham’s Vintage Port 2016

En Vintage Port, dvs ett årgångsbetecknat portvin av högsta kvalitet som är gjort för att utvecklas med lagring, tillverkas endast de bästa åren. Dessa årgångar kallas för ”deklarerade”. 2016 stod stjärnorna rätt och gav viner med perfekt struktur och balans.

Årgång 2016 är ännu mycket ung men visar idag upp en rik mörkfruktig doft med frukt av björnbär och mogna plommon och toner av mynta, eukalyptus och choklad. Fyllig, kraftfull smak med mörk frukt, tydliga tanniner, frisk syra och en liten eldighet. Kompakt, fyllig eftersmak. Passar till smakrika blåmögelostar som t.ex. Stilton, mörk choklad, fikon och nötter, dvs ett bra val under juletid.

 

Läs mer om familjen Symington och portvinshuset Graham’s »

 

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.