Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Ward Wines är stolta över att få presentera årets röda Nobelvin, Cigalus Rouge 2016

Årets nobelvin 2018 Cigalus Rouge

 

Till huvudrätten vid årets Nobelbankett serverades det sydfranska vinet Cigalus Rouge 2016 från producenten Gérard Bertrand. Det är andra gången som kvalitetsproducenten från Languedoc står för vinet till huvudrätten i Stadshuset. Senast var 2013 då gästerna bjöds på det populära Château L’Hospitalet La Réserve Rouge. Gérard Bertrand är en av de mest tongivande producenterna i regionen Languedoc och Nobelstiftelsens val av vinhus i år är ytterligare ett bevis på det.

 

Cigalus Rouge 2016 är ett av Gérard Bertrands biodynamiskt certifierade premiumviner. Kvaliteten på druvorna, jordmånen i vingården och vinmakarnas gedigna arbete resulterar i detta exceptionella vin. Namnet Cigalus syftar till vingården där Gérard Bertrand själv har sitt familjehem.

 

Cigalus Rouge

Gérard Bertrand har på 25 år – sedan han tog över sin pappas vingård i Corbières – gått från att vara ägare av en vingård till nuvarande femton och är idag en maktfaktor inom fransk vinproduktion. Visionen är att vara en ledande global referens för biodynamiskt odlade viner och alla på Gérard Bertrands ägor arbetar idag efter denna vision. Just Cigalus är den vingård där det biodynamiska äventyret startade för 15 år sedan.

För vinhuset Gérard Bertrand är det en stor ära att få servera vinet till Nobelmiddagens huvudrätt. Att det dessutom är andra gången för den välrenommerade producenten gör inte saken sämre.

 

– Det är ett privilegium att delta i firandet av denna händelse och jag gratulerar alla Nobelpristagare 2018. Att Cigalus har blivit utvalt är en ära för oss och ett erkännande för vår biodynamiska strategi, säger Gérard Bertrand.

 

 

Cigalus Rouge

Det är inte vilket vin som helst som får äran att serveras under Nobelbanketten. Nobelstiftelsen tillsätter en grupp erfarna vinprovare som blindprovar ett stort antal viner från vinhus som bjudits in att delta. Vinerna provas ihop med maten som ska serveras till middagen och gruppen väljer det som passar bäst. Vilka det är som sitter i vinprovargruppen är inte känt utanför stiftelsen.

Gérard Bertrands viner är kända för att vara av hög kvalitet med en individuell prägel.
Genom sitt engagemang för biodynamisk odling bidrar Gérard Bertrand till att fransk vinproduktion blir så skonsam mot miljön som möjligt och arbetar därmed för ett hållbart samhälle.

 

Upptäck Cigalus Rouge 2017

Cigalus Rouge

Cigalus Rouge

Art nr: 7291401

315:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.