Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Bästa italienska kombon

En smakrik, mustig italiensk pasta med en härlig barbera, en lika enkel som klassisk kombination. Örtigheten i vinet möter den lilla extra kryddan som finns i korven, och friskheten balanserar sältan i parmesanosten och tomaternas fräschör. Den bäriga karaktären i vinet gifter sig med matens lite sötaktiga ton.

Det är lätt att förstå varför detta är en av Italiens allra bästa vin- och matkombinationer! Buon appetito!

 

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 350 g gemelli, penne eller annan kort pasta
  • 600 g salciccia eller annan färsk korv
  • Olivolja till stekning
  • 300 g körsbärstomater
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • Basilika, finriven parmesan och eventuellt chiliflakes till servering

 

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara ca 1/2 dl kokvatten.
  2. Under tiden: Ta bort skinnet från korven och dela den i mindre bitar. Stek i rikligt med olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt tomaterna och fräs dem 2–3 minuter tills de börjar bli mosiga. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i pastan och så mycket av det sparade kokvattnet att det blir lite såsigt. Rör om så att allt blandas och servera toppat med basilika, parmesan och chiliflakes efter smak.

 

 

Receptet presenteras i samarbete med Vinguiden.com

 

Upptäck

Barbera d´Asti Le Orme

Barbera d´Asti Le Orme

Art nr: 235101

125:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.