Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Fisk- och skaldjursgryta med risoni

 

Ingredienser (4 portioner)


 • 1 kg vongole eller liknande musslor
 • 250 g calamari
 • 500 g torsk- eller koljafilé
 • 250 g ASC- eller MSC-märkta räkor
 • ½ dl olivolja
 • ½ gul lök, finhackad
 • 1-2 stjälkar selleri, fintärnade
 • 2 tsk fänkålsfrön
 • 1 nypa saffran
 • 1 krm chilipulver
 • 2-3 vitlöksklyftor, pressade
 • 3 dl torrt vitt vin
 • 5 dl passerade tomater
 • 5 dl kycklingbuljong
 • 7 ½ dl vatten
 • 300 g risoni
 • Salt och peppar
 • Till servering: hackad persilja, olivolja, baguette

 

Gör så här


 1. Rengör musslorna och släng sådana som är trasiga. Låt dem ligga i saltat vatten ca 30 minuter. Skölj dem väl. Rengör och rensa calamarin och dela den i bitar. Skär fisken i bitar och rensa räkorna.
 2. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Lägg i lök, selleri, fänkålsfrön, saffran och chilipulver och pressa över vitlök. Fräs ett par minuter under omrörning. Tillsätt vinet och låt det koka in helt.
 3. Häll på passerade tomater, buljong och vatten och koka upp. Tillsätt risoni och koka al dente enligt anvisning på förpackningen.
 4. Tillsätt musslor, calamari och fisk och koka 4-5 minuter. Råa räkor tillsätts samtidigt som fisken, kokta räkor rörs ner när övrig fisk och skaldjur är färdiga. Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad persilja. Droppa över olivolja och servera med baguette.

Receptet presenteras i samarbete med Vinguiden.com

 

Prova Picpoul de Pinet

Picpoul är en sydfransk druva som är lika rolig att uttala som god att dricka. Den gifter sig väl med fisk och skaldjur, och i sina hemtrakter i Languedoc är den det självklara valet till ostronen från lagunerna i Bouzigues. Servera den kylskåpskall till en mustig fiskgryta så kommer vinets fräschör och aromatiska profil helt till sin rätt!

 

Upptäck Picpoul de Pinet

Picpoul de Pinet

Picpoul de Pinet

Art nr: 7917501

109:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.