Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Silver till Sebastian!

 

 

För några dagar sen stod det klart att Sverige vann en silvermedalj i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or. Det blev återigen nordiskt i topp då Sverige tog silvret med en minimal marginal till segrande Danmark. Bronset gick till Norge.

 

Som stolt sponsor vill vi på Ward Wines stämma in i hyllningskören och gratulera Sebastian Gibrand och hela det svenska teamet, med coachen Tommy Myllymäki i spetsen.

 

– Att få tävla i Bocuse d’Or har varit en mångårig dröm. Att nu stå på pallen i den mest betydelsefulla av tävlingar inom gastronomi känns otroligt.

 

Bocuse d’Or anordnas vartannat år i Lyon. Tävlingen startade redan 1987 av den franska stjärnkocken Paul Bocuse och har blivit en av världens mest prestigefyllda tävlingar för kockar. På plats tävlar 24 kockar från lika många nationer under två dagar.

Sebastian Gibrand har en övertygelse i sin matlagning att de godaste smakerna kommer fram när han vågar vara innovativ i sina val och litar på sin intuition. Han sticker också ut i sina presentationer där inspirationen ofta kommer från arkitektur och design. Inför världsfinalen i Lyon valde han att hylla Nobelpriset och pristagare genom tiderna för deras fantastiska upptäckter och banbrytande arbete.

 

– Med min matlagning vill jag hylla Nobelpristagare genom tiderna för deras fantastiska upptäckter och hårda arbete som har och har haft stor inverkan i allas våra liv. Med dessa människor i åtanke har jag inför VM förberett mitt livs måltid. Här finns fysik, ekonomi, kemi, kultur, hälsa och inte minst diplomati. En måltid är ju dessutom en symbol för fred, säger Sebastian Gibrand.
Den andra tävlingsrätten, som serverades på ett ståtligt fat inspirerat av Nobelfesten, bestod bland annat av ugnsrostad kalvrack fylld med kalv- och anklever, brässerat shortrib på kalv, variation av svamp samt tartelette av örter och kronärtskocka med vintergrönt.

 

Sebastian Gibrand är ursprungligen från Helsingborg men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm.

Vi skålar för Sebastians framgångar med Pol Roger Blanc de Blancs! Är du modig nog att försöka dig på Sebastians kalvrätt så kan 2018 års Nobelvin – Cigalus – vara ett lämpligt val.

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.