Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Gör din egen gravlaxsås i påsk

gravad lax hovmastarsas

Imponera på svärföräldrarna och gör din egen gravlaxsås. Eller hovmästarsås som den också kallas. Namnet kommer från svunna tider så såsen blandades av hovmästaren inför gästerna i matsalen. Ett måste till gravlaxen!

 

Ingredienser


Ingredienser, 4-6 portioner:

4 msk vanlig senap eller grovkornig senap
1 msk Dijonsenap, fransk stark senap
1,5 msk socker
2 msk vinäger, vit typ vit balsamvinäger
2 dl matolja som ex. solrosolja
1 dl hackad dill

Gör så här


1. Hacka dillen om du inte använder fryst hackad dill.
2. Mosa ihop socker och dill i en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen till en röra.
3. Tillsätt senap och vinäger. Rör.
4. Droppa i olja sakta lite i taget i början och rör kraftigt.
5. Tillsätt resten i liten men jämn stråle under omrörning.
6. Smaka av hovmästarsåsen med salt och vitpeppar samt ev. vinäger, dill och socker.

Att servera till påsklaxen

Trimbach Riesling

Trimbach Riesling

Art nr: 263901

150:-

Volymen är 750ml

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.