Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
Är du inte redan medlem? Bli det här >
Är du inte redan medlem? Bli det här >

TILL BUTIKEN

In English En français

Midsommarmat

Dags att fira midsommar med sina självklara ingredienser där en sval pilsner som Trumer smakar bäst. Men vi skickar också med lite vinvänligare inspiration som håller hela sommaren om de inte får plats på midsommarbordet. Smaklig spis och trevlig sommar!

 

Lätt sommarsallad med varmrökt lax

Varmrökt lax är en fantastisk råvara som man snabbt och enkelt kan kombinera med massor av godsaker och skapa nya sommarklassiker. Vi tipsar om en sallad och en röra som smakar gott till svala, friska viner oavsett färg!

Ingredienser


  • Varmrökt lax, bruten i bitar
  • Blandad sallad (t.ex. ruccola, frisée, rosé etc)
  • Avokado, tärnad eller skivad
  • Lök, tunt skivad

 

Variera med kall färskpotatis, rädisor, sockerärter, fetaost, gurka etc. Perfekt sallad för varma dagar då du kan till vara på rester från kylskåpet.

 

 

Enkel laxröra

Ingredienser


  • Varmrökt lax
  • Färskost, ev med pepparrotssmak
  • Riven pepparrot
  • Rivet citronskal
  • Hackade örter, t.ex. gräslök, dill, smörgåskrasse
  • Salt och svartpeppar

 

Mosa laxen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera som snittar på t.ex. pumpernickel eller crostini.

 

Passande viner:

M de Minuty

Trimbach Riesling

Billabong Sparkling

 

Att stå vid grillen en ljummen sommarkväll, med ett glas kryddigt Rhônevin eller sval pilsner i handen är numera något av en svensk tradition. Man kan lägga det mesta på grillen, men kött och kyckling är fortfarande favoriterna och vi bjuder på två goda röror som gör det där lilla extra!

 

 

Parmesankräm

Gott till grillad kycklingfilé & ett glas Mont-Redon Côtes du Rhône

Ingredienser


  • 2 ägg
  • 3 msk hackad schalottenlök
  • 4 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 sardeller (inlagda i olja)
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

 

Gör så här


Koka äggen 3 min och kyl direkt i kallt vatten. Lägg lök och vinäger i en kastrull och koka ihop tills 1 msk vinäger återstår. Skrapa ut innehållet ur de löskokta äggen. Blanda med senap, sardeller, den vinägerkokta löken och vitlök.

Mixa i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt oljorna försiktigt i en jämn stråle under tiden maskinen är igång tills det blir en tjock kräm. Rör ner parmesanen och smaka av med salt. (Tillsätt lite vatten om en tunnare konsistens önskas.)

 

Passande vin:

Mont-Redon CdR Rouge

 

 

Svensk örtpesto

Suveränt till en grillad entrecôte & ett glas Crozes-Hermitage les Launes!

Ingredienser


  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven prästost
  • 0.5 dl rostade solroskärnor
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar

 

Mixa örter, ost, solroskärnor och olja grovt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

 

Passande vin:

Delas Crozes-Hermitage Les Launes

 

Vad kan vara godare än solmogna svenska jordgubbar? Passa på att njuta dem i stora lass nu när de är som bäst. Vi föreslår en italiensk touch med en god pannacotta och en pärlande Moscato d’Asti!

 

 

Pannacotta med vit choklad och limemarinerade jordgubbar

Ingredienser (8 portioner):


  • 1 l grädde
  • 75 g socker
  • 300 g vit choklad, hackad
  • 4 gelatinblad
  • Limemarinerade jordgubbar
  • 500 g jordgubbar, ansade
  • 2 lime
  • 1 msk socker

 

Garnering


  • 1/2 kruka kruka mynta
  • 100 g bondkakor
  • 1 lime, skalet

 

Gör så här


Koka ihop grädde och socker. Smält i chokladen och gelatin när smeten svalnat. Häll över en pajform och låt stelna i kylen. Dela jordgubbarna i mindre bitar, riv och pressa limen. Tillsätt sockret och blanda ihop alla ingredienser.Plocka bladen av myntan och grovhacka kakorna. Toppa pannacottan med jordgubbar, mynta, kaksmulor och limeskal.

 

Passande vin:

Nivole Moscato d’Asti

 

Tips: Vår hemsida är full av goda recept. Sök på t.ex. ”grill”, ”lax” eller ”jordgubbar” så hittar du ännu fler somriga smaker!

Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.