Balanserat och lätt kryddigt med toner av röda bär och mineralitet. Väl integrerade tanniner och syra ger vinet en tydlig ryggrad med fin struktur. Lättdrucket och lättgillat!
Druvorna kommer från vingårdar i det traditionella Classico-distriktet som ligger 160-180 m.ö.h. med öst-västlig riktning. Jordmånen består av sand och lera. Druvorna skördas för hand och förs till vineriet där de pressas försiktigt. Maceration sker i rostfria ståltankar med en kontrollerad temperatur där även den malolaktiska jäsningen sker. Genom pumping-over extraheras de kryddiga och fruktiga aromerna i druvorna och tanninerna träder naturligt fram. Varje vingård och druva vinifieras separat och blenden sker i samband med buteljering efter ca 5 månader.
Servera till en risotto, vegetariska rätter, pizza eller ljust kött.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Balanserat och lätt kryddigt med toner av röda bär och mineralitet. Väl integrerade tanniner och syra ger vinet en tydlig ryggrad med fin struktur. Lättdrucket och lättgillat!
Druvorna kommer från vingårdar i det traditionella Classico-distriktet som ligger 160-180 m.ö.h. med öst-västlig riktning. Jordmånen består av sand och lera. Druvorna skördas för hand och förs till vineriet där de pressas försiktigt. Maceration sker i rostfria ståltankar med en kontrollerad temperatur där även den malolaktiska jäsningen sker. Genom pumping-over extraheras de kryddiga och fruktiga aromerna i druvorna och tanninerna träder naturligt fram. Varje vingård och druva vinifieras separat och blenden sker i samband med buteljering efter ca 5 månader.
Servera till en risotto, vegetariska rätter, pizza eller ljust kött.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Server Render