Doften ger toner av citrus, mineral, rosor och en hint av brioche. Smaken ger samma toner som i doften men med en hög syra och tydliga mineraltoner.
Generellt finns det minst två årgångar men oftast 3-4 årgångar i Pol Rogers cuvéer. Efter att juicen klarnat får juicen jäsa svalt på ståltank för att få en fräsch fruktkaraktär. Den andra jäsningen i flaska sker i källarna som är bland Epernays djupaste och kallaste. Detta vin är samma bas som Pol Roger Brut Réserve men dosagen (sötheten) närmar sig 0g/l i detta vin.
Servera som apéritif eller till skaldjur och eleganta fiskrätter.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Doften ger toner av citrus, mineral, rosor och en hint av brioche. Smaken ger samma toner som i doften men med en hög syra och tydliga mineraltoner.
Generellt finns det minst två årgångar men oftast 3-4 årgångar i Pol Rogers cuvéer. Efter att juicen klarnat får juicen jäsa svalt på ståltank för att få en fräsch fruktkaraktär. Den andra jäsningen i flaska sker i källarna som är bland Epernays djupaste och kallaste. Detta vin är samma bas som Pol Roger Brut Réserve men dosagen (sötheten) närmar sig 0g/l i detta vin.
Servera som apéritif eller till skaldjur och eleganta fiskrätter.
Server Render
”The most drinkable address in the world”
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.